

Spiced abrikozen-bramentaart
Ingrediënten
- 150 g boter
- 4 eieren
- 175 g fijne kristalsuiker
- 175 g bloem
- 1 tl kaneel
- ¼ tl zout
- 2 tl anijspoeder
- 4 abrikozen in partjes
- 150 g bramen
- Voor de room
- 250 ml slagroom
- 2 el mirin
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC (hetelucht 160 ºC) en bekleed een springvorm met bakpapier.
- Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en laat hem iets afkoelen. Doe intussen de eieren en kristalsuiker in de kom van een standmixer met klopper en mix in circa 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa. Als je de klopper uit het mengsel tilt, moet dat langzaam en in brede linten naar beneden vallen. Het moet heel licht van kleur zijn en flink zijn toegenomen in volume. Voeg al mixend geleidelijk de gesmolten boter toe en mix tot de boter helemaal is opgenomen.
- Zeef de bloem, kaneel, het zout en anijspoeder boven de kom en spatel ze erdoor tot alles goed gemengd is. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
- Giet het beslag in de springvorm. Verdeel de helft van de abrikozen partjes erover en bak de cake 10 minuten in het midden van de oven. Verdeel de rest van de abrikozenpartjes en de bramen erover en bak nog 30-40 minuten, tot de bovenkant van de taart goudbruin is en een prikker die je in het midden erin steekt er schoon en droog uit komt.
- Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm, haal de bakring erom weg en laat verder afkoelen op een rooster. Klop intussen de slagroom met de mirin stijf en serveer bij de cake.
- TIP: Mirin is zachte Japanse rijstwijn die meerdere smaken verenigt: zoet, zuur, hartig zelfs. Te vervangen door poedersuiker, maar doe maar niet
- zuur, hartig zelfs. Te vervangen door poedersuiker, maar doe maar niet

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.