Gezonde recepten

Recept kabeljauw stomen

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • Bereiden 7 min.
  • P Aantal personen 6

Ingredienten

6 gekweekte kabeljauwfilets à 125 gram

sap en schil van 1 limoen

stuk gember ter grootte van je vingertop, geschild en fijn geraspt

2 eetlepels vissaus

prei, schoongemaakt en in stukken gesneden van 5 cm

500 gram sperziebonen, schoongemaakt

pak sushirijst

zout en peper

Benodigheden

bakpapier

3 stoommandjes

Soms heb je gewoon even wat minder tijd om te koken, maar wil je wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten. Januari is vaak zo’n maand waarbij door alle drukte rondom je goede voornemens (zoals meer sporten bijvoorbeeld) er weinig tijd meer over blijft om te koken. Op die momenten is mijn recept voor kabeljauw stomen de perfecte oplossing. Het smaakt verrukkelijk en is  bovenal ook supersnel klaar.

Dankzij de geuren van dit recept waan je je echt even in Azië. Pik je toch nog even wat mee van die te dure vakantie die je dit jaar niet kon betalen. Heb je zelf trouwens geen stoommandje tussen je keukenspullen zitten? Je kan voor dit recept met kabeljauw ook gewoon een vergiet in een grote pan gebruiken en deze afdekken met aluminiumfolie. Alvast smakelijk eten en een goede reis gewenst!

Nog meer lekkers