Gezonde recepten

Recept kabeljauw stomen

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 7 minuten
  • Aantal personen 6

Ingredienten

6 gekweekte kabeljauwfilets à 125 gram

sap en schil van 1 limoen

stuk gember ter grootte van je vingertop, geschild en fijn geraspt

2 eetlepels vissaus

prei, schoongemaakt en in stukken gesneden van 5 cm

500 gram sperziebonen, schoongemaakt

pak sushirijst

zout en peper

Benodigheden

bakpapier

3 stoommandjes

Sharing is caring!

Soms heb je gewoon even wat minder tijd om te koken, maar wil je wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten. Januari is vaak zo’n maand waarbij door alle drukte rondom je goede voornemens (zoals meer sporten bijvoorbeeld) er weinig tijd meer over blijft om te koken. Op die momenten is mijn recept voor kabeljauw stomen de perfecte oplossing. Het smaakt verrukkelijk en is  bovenal ook supersnel klaar.

Dankzij de geuren van dit recept waan je je echt even in Azië. Pik je toch nog even wat mee van die te dure vakantie die je dit jaar niet kon betalen. Heb je zelf trouwens geen stoommandje (zoals deze) tussen je keukenspullen zitten? Je kan voor dit recept met kabeljauw ook gewoon een vergiet in een grote pan gebruiken en deze afdekken met aluminiumfolie. Alvast smakelijk eten en een goede reis gewenst!

Bij het maken van gestoomde kabeljauw meng je allereerst het limoensap, de rasp, de vissaus, zout, peper en de gember door elkaar.

Marineer hierin ongeveer 10 minuten lang de kabeljauw.

Nu breng je een grote ronde pan met water aan de kook.

Doe in het onderste mandje bakpapier en prik er gaatjes in. Leg daar de vis op. Verdeel de groenten vervolgens over de bovenste mandjes.

Je zet de stoommandjes op de pan waarna je het gerecht in 7 minuten klaar stoomt.

Gestoomde kabeljauw

Gestoomde kabeljauw

Aantal personen: 6
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 22 minuten

Ingrediënten

  • 6 gekweekte kabeljauwfilets à 125 gram
  • sap en schil van 1 limoen
  • stuk gember ter grootte van je vingertop, geschild en fijn geraspt
  • 2 eetlepels vissaus
  • prei, schoongemaakt en in stukken gesneden van 5 cm
  • 500 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • pak sushirijst
  • zout en peper

Benodigheden

  • bakpapier
  • 3 stoommandjes

Instructies

    Bij het maken van gestoomde kabeljauw meng je allereerst het limoensap, de rasp, de vissaus, zout, peper en de gember door elkaar.

Marineer hierin ongeveer 10 minuten lang de kabeljauw.

Nu breng je een grote ronde pan met water aan de kook.

Doe in het onderste mandje bakpapier en prik er gaatjes in. Leg daar de vis op. Verdeel de groenten vervolgens over de bovenste mandjes.

Je zet de stoommandjes op de pan waarna je het gerecht in 7 minuten klaar stoomt.

Nog meer lekkers