Slow-cooked aardappelschotel met appel en worst

Slow-cookingĀ aardappelschotel

Slow-cooking is het bereiden van eten op een lage temperatuur, voor een langere tijd. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het garen van vlees, met als resultaat extreem zacht en smaakvol vlees. Het voordel van slow-cooking is dat het eten nooit overgaar wordt. Natuurlijk duurt de bereiding wel iets langer dan normaal, maar ach: dan heb je ook wel wat!

Lekkere worst in deze aardappelschotel

In deze aardappelschotel gebruik ik varkenssaucijzen, maar er zijn natuurlijk verschillende soorten worstjes die je kunt gebruiken. Een varkenssaucijs is een worstje samengesteld uit varkensgehakt en kruiden. Wil je liever geen varkensvlees? Kies dan bijvoorbeeld voor runder- of lamsworstjes. Je kunt ook kiezen voor gekruide worstjes, en zelfs vegetarische worstjes!

Een lichtzoete toets in deze aardappelschotel komt van de appel: hiervoor kun je Elstar of Jonagold appels gebruiken.

Slow-cooked aardappelschotel met appel en worst

De ideale ovenschotel

Ovenschotels zijn makkelijk te maken en kun je ook van te voren alvast klaar maken. Ideaal voor een drukke werkdag! Een mooie ovenschaal is natuurlijk een must. Geen schaal in huis? Deze ovenschaal is een echte topper!

Liever vega? Maak dan eens mijn zuurkool ovenschotel met Ookworst.

Slow-cooked aardappelschotel met appel en worst
Totale tijd1 uur 45 minuten

Slow-cooked aardappelschotel met appel en worst

Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 50 g boter plus extra
  • 3 uien in dunne halve ringen
  • zeezoutvlokken
  • 4 appels klokhuis eruit en in plakjes
  • 1 kg vastkokende aardappels geschild, in dunne plakjes
  • 500 ml hete kippen- of groentebouillon
  • 4 varkenssaucijzen in plakjes
  • 3 takjes peterselie

Bereidingswijze: 

  • Smelt de helft van de boter in een koekenpan. Voeg de ui toe, bestrooi met een flinke snuf zout en bak op laag vuur 15 minuten.
  • Smelt de rest van de boter in een tweede koekenpan en bak hierin de appels 15 minuten op laag vuur.
  • Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met wat extra boter.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met een derde van de aardappelplakjes en wat zout. Verdeel er de helft van de ui, de helft van de appels en de helft van de worst overheen. Herhaal de lagen en eindig met een laag aardappel. Giet de bouillon erbij.
  • Bak de schotel ongeveer 1 uur in de oven, tot de bouillon is opgenomen door de aardappels en ze gaar zijn. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
  • Garneer met peterselie.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 721kcalKoolhydraten: 81gProteine: 23gVet: 35gVerzadigde vetten: 15gPolyunsaturated Fat: 4gMonounsaturated Fat: 14gTrans Fat: 1gCholesterol: 94mgNatrium: 845mgKalium: 1723mgVezels: 11gSuiker: 26gVitamine A: 550IUVitamine C: 66mgCalcium: 76mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • Website shop the tools (7)

    Diep bord

    Serveer je favoriete soepen, pasta’s of stoofschotels in dit diepe bord en geniet van comfort in elke hap.

    17,95
    Koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (8)

    Slowcooker

    Laat je favoriete gerechten langzaam garen in deze slowcooker en geniet van intense smaken zonder zelf de hele dag in de keuken te staan.

    309,-
    Koop via Bol.com
  • Website shop the tools (6)

    Pannen onderzetter

    Bescherm je tafel stijlvol tegen hitte met deze mooie pannenonderzetter.

    19,90
    Koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (5)

    Aardappelstamper

    Stamp je aardappels moeiteloos tot een smeuĆÆge puree met deze stevige en handige aardappelstamper.

    6,59
    Koop via Hema
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.