“Jamie heeft het over zijn simpele panettone feesttaart. Speciaal voor het Miljuschka Magazine maakte hij een unieke versie van deze taart, namelijk met sinaasappel. Zo maak je ‘m.

Simpele panttone feesttaart
Ingrediënten
- 1 pannettone 750 gr
- 450 gr aardbeien of sinaasappel
- 500 gr ricotta
- 1 el vloeibare honing
- 3 el lemoncurd
Bereidingswijze:
- Pak de panettone uit en snijd er drie ronde plakken van ongeveer 2,5 cm dik van (bewaar de rest om heerlijke ontbijtdingetjes van te maken).
- Rasp 3 aardbeien heel fijn in een kom, roer er 1 theelepel extra vierge olijfolie door, besmeer de drie plakken aan een kant met dit mengsel en laat het erin trekken. Maal de ricotta en honing in een keukenmachine tot een fluweelzacht mengsel, verdeel het over de plakken en marmer ze alle drie met lemoncurd (roer de curd eerst even in het potje om hem een beetje vloeibaar te maken).
- Verwijder de kroontjes van de meeste aardbeien (bewaar een paar mooie hele exemplaren als garnering), snijd ze in dunne plakjes en beleg er twee van de plakken mee. Leg deze twee plakken op elkaar, leg de derde plak erop en maak de taart af met de apart gehouden hele aardbeien. Zet hem in de koelkast tot je zover bent.
Tip!
- Heb je zin in iets echt spannends, zet dan een kwart pot honing in een pan op matig vuur en kook dat in tot een donkere karamel (zonder te roeren en aan te raken!). Laat hem 5 minuten afkoelen, doop voorzichtig de hele aardbeien erin en houd ze even boven de pan zodat de karamel er in dunne draadjes afdruipt en stolt. Leg ze omgekeerd op een stuk bakpapier (zodat ze niet vastplakken) om even uit te harden en gebruik ze als garnering. Om de pan makkelijk schoon te krijgen giet je er 2,5 cm water in en zet je hem 5 minuten met deksel op laag vuur.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer recepten van Jamie?
Wil je meer van zulke overheerlijke recepten van Jamie Oliver? Je vindt ze in zijn boek 5 Ingrediënten Mediterraan.