Diner recepten

Zoete aardappelsalade – snelle maaltijd

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 5 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

2 grote zoete aardappels, in blokjes, gekookt

150 gr kip of gerookte kip, gebakken of gesneden

1 broccoli in kleine roosjes, gekookt

150 gr doperwten

Dressing

3 el mayonaise

1 el appelciderazijn

peper en zout

1 tl cayenne

2 el verse peterselie

3 el pijnboompitjes

Sharing is caring!

Makkelijk en snel voor doordeweeks

Op drukke doordeweekse dagen zet ik graag wat makkelijks op tafel. Deze zoete aardappelsalade is ideaal om van tevoren klaar te maken en kun je ook makkelijk naar eigen wens veranderen waar je dat wilt.

Denk bijvoorbeeld aan het variëren met de groentes of gebruik tonijn in plaats van kip.

Zoete aardappelsalade

Deze zoete aardappelsalade vult prima en kun je goed als avondmaaltijd eten. Heerlijk en lekker makkelijk in de tuin. Ook handig om mee te nemen als lunch. De salade houdt zich goed. Wel koel bewaren in dat geval.

Heb je al eens de zoete aardappelfrietjes uit de airfryer gemaakt?

Zoete aardappelsalade

Zoete aardappelmaaltijdsalade

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels, in blokjes, gekookt
  • 150 gr kip of gerookte kip, gebakken of gesneden
  • 1 broccoli in kleine roosjes, gekookt
  • 150 gr doperwten

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 el appelciderazijn
  • peper en zout
  • 1 tl cayenne
  • 2 el verse peterselie
  • 3 el pijnboompitjes

Instructies

  1. Meng de gekookte zoete aardappel, broccoli en stukjes kip door elkaar heen. Zorg dat je doperwten ook ontdooid zijn en even kort geblancheerd in kokend water. Meng ook die door de groente heen.
  2. Maak de dressing door de mayonaise, appelciderazijn en de cayenne peper met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de maaltijdsalade met de dressing, vers gesneden peterselie en geroosterde pijnboompitjes erover.

Nog meer lekkers