Gestoomde kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw is zachtaardig, sappig en altijd beleefd op je bord. Geen opdringerige vissmaak, maar subtiel, stevig en veelzijdig. Perfect voor als je niet zo van ‘vissige vis‘ houdt, maar wel van iets gezonds en lichts. En in deze gestoomde versie blijft hij heerlijk sappig en bomvol smaak.

Stomen = liefdevol garen

Stomen is misschien wel de meest liefdevolle manier om je eten klaar te maken. Geen harde hitte, geen droog gebakken filets maar zacht en geleidelijk garen, waardoor alle sappen, smaken en vitamientjes mooi behouden blijven. Het resultaat? Een stukje vis dat zo zacht is dat het uit elkaar valt als je er alleen maar naar kijkt. Ja, echt zo’n ‘oehh’-momentje.

Gestoomde kabeljauw

Frisse smaken die shinen

Dit gerecht draait niet alleen om de kabeljauw, maar om het hele smaakplaatje. Denk: frisse limoen, verse kruiden, misschien een vleugje knoflook of gember, allemaal smaken die perfect samensmelten met die zachte kabeljauw. Licht, fris, elegant. Je proeft de finesse bij elke hap.

Geen stomer? Geen stress!

Heb je geen fancy stoommandje of apparaat? Geen zorgen. Je kunt deze kabeljauw ook gewoon stomen in een vergiet boven een pan met kokend water, of zelfs in de oven met wat folie erover. Het gaat erom dat je ‘m zachtjes gaart. Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn om geweldig te smaken.

Gestoomde kabeljauw
Totale tijd22 minuten

Gestoomde kabeljauw

3.96 van 23 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediënten

6 portie(s)

Ingrediënten

  • 6 gekweekte kabeljauwfilets à 125 gram
  • Sap en schil van 1 limoen
  • stuk gember ter grootte van je vingertop geschild en fijn geraspt
  • 2 eetlepels vissaus
  • Prei schoongemaakt en in stukken gesneden van 5 cm
  • 500 gram sperziebonen schoongemaakt
  • Pak sushirijst
  • Zout en peper

Benodigheden

  • Bakpapier
  • 3 stoommandjes

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Bij het maken van gestoomde kabeljauw meng je allereerst het limoensap, de rasp, de vissaus, zout, peper en de gember door elkaar.
  • Marineer hierin ongeveer 10 minuten lang de kabeljauw.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en écht de basis voor elke stoof.

    200,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten én stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (7)

    Miljuschka’s koksmes

    Mijn eigen koksmes! Dit mes is een echte alleskunner, en een goed koksmes is onmisbaar in de keuken.

    49,99
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (1)

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is écht jouw beste vriend in de keuken.

    480,54
    Koop via bol.com
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.