Soms heb je gewoon even wat minder tijd om te koken, maar wil je wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten. Op drukke dagen, is mijn recept voor kabeljauw stomen de perfecte oplossing. Het smaakt verrukkelijk en is bovenal ook supersnel klaar.
Dankzij de geuren van dit recept waan je je echt even in Azië. Pik je toch nog even wat mee van die te dure vakantie die je dit jaar niet kon betalen. Heb je zelf trouwens geen stoommandje (zoals deze) tussen je keukenspullen zitten? Je kan voor dit recept met kabeljauw ook gewoon een vergiet in een grote pan gebruiken en deze afdekken met aluminiumfolie. Alvast smakelijk eten en een goede reis gewenst!
Bij het maken van gestoomde kabeljauw meng je allereerst het limoensap, de rasp, de vissaus, zout, peper en de gember door elkaar.
Marineer hierin ongeveer 10 minuten lang de kabeljauw.
Nu breng je een grote ronde pan met water aan de kook.
Doe in het onderste mandje bakpapier en prik er gaatjes in. Leg daar de vis op. Verdeel de groenten vervolgens over de bovenste mandjes. Je zet de stoommandjes op de pan waarna je het gerecht in 7 minuten klaar stoomt.

Gestoomde kabeljauw
Ingrediënten
Ingrediënten
- 6 gekweekte kabeljauwfilets à 125 gram
- Sap en schil van 1 limoen
- stuk gember ter grootte van je vingertop geschild en fijn geraspt
- 2 eetlepels vissaus
- Prei schoongemaakt en in stukken gesneden van 5 cm
- 500 gram sperziebonen schoongemaakt
- Pak sushirijst
- Zout en peper
Benodigheden
- Bakpapier
- 3 stoommandjes
Bereidingswijze:
Instructies
- Bij het maken van gestoomde kabeljauw meng je allereerst het limoensap, de rasp, de vissaus, zout, peper en de gember door elkaar.
- Marineer hierin ongeveer 10 minuten lang de kabeljauw.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.