Quiche met geroosterde zomergroenten en feta

Quiche met geroosterde zomergroenten 

Een quiche is een hartige open taart met een vulling gemaakt van eieren en room. Het deeg maak ik dit keer niet zelf. Ik haal een rol vers taartdeeg in huis, en kies geroosterde zomergroenten voor de vulling. Ik snijd de courgette en paprika in stukjes, verdeel ze over de bakplaat en garneer deze stukjes met olie, peper en zout. Ik roosterde de groenten ongeveer 20 minuten.

Vervolgens bekleed ik een quichevorm met het uitgerolde deeg. Zodra de geroosterde zomergroenten zijn afgekoeld, verspreid ik deze met de feta over de bodem, en schenk ik het eiermengsel hierover heen. Hup, de oven in en dan is het wachten geblazen. 

Feta: typisch Grieks

In dit gerecht gebruik ik feta als smaakmaker. Feta is echt een typisch Griekse kaas gemaakt van schapenmelk. De smaak is scherp en zoutig. Je koopt feta, net als mozzarella, in zo’n zakje met zoutoplossing. Let wel goed op als je ‘m in de supermarkt koopt, dat het échte feta is: en niet ‘blokjes witte kaas’. Die smaken, vind ik, echt naar niets…

Op zoek naar een ander gerecht met feta? Maak dan deze hartige baklava met zoete aardappel en feta

Quiche met geroosterde zomergroentes
Quiche met geroosterde zomergroentes feta
Totale tijd1 uur 15 minuten

Quiche met geroosterde zomergroenten en feta

3.96 van 49 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 personen
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 courgette in blokjes
  • olijfolie
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 1 rol vers taartdeeg 230 g
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml melk
  • 100 g feta verkruimeld

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Spreid de paprika’s en courgette uit op een bakplaat. Druppel er ½ eetlepel olijfolie overheen, bestrooi met zout en peper en hussel goed. Rooster de groenten 20 minuten.
  • Laat de groenten wat afkoelen; draai de oventemperatuur naar 200 °C. Rol intussen het taartdeeg uit. Vet een quichevorm van 24 cm in met een beetje olijfolie en bekleed met het taartdeeg. Snijd het deeg aan de randen netjes bij, prik wat gaatjes in de bodem met een vork en zet zolang in de koelkast.
  • Klop de eieren en eidooiers los met de slagroom, melk en flink wat zeezoutvlokken en peper. Spreid de afgekoelde groenten en feta uit over de bodem van het quichedeeg. Schenk het eimengsel eroverheen en bak de quiche 30-35 minuten in de oven.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.