Pizza met champignons
Net als dat pompoen en stoofschotels bij de herfst horen vind ik dat ook met paddenstoelen. Ondanks dat je tegenwoordig natuurlijk het hele jaar door paddenstoelen kunt kopen vind je in de herfst extra’s zoals cantharellen bijvoorbeeld. Of andere heerlijke varianten.
Deze pizza met champignons kun je dus ook beleggen met andere paddenstoelen naar keus. Ben je geen groot paddenstoelfan? Probeer dan eens deze pizza Napolitana of deze pizza met prosciutto uit de airfryer

Pizza met champignons
Ingrediënten
Voor de pizzabodem
- 250 gr bloem type 00
- 5 gr gedroogde gist
- 1 tl zout
- 130 ml lauwwarm water
- 1 el olijfolie
Topping
- 4-5 el passata
- 1 bol buffelmozzarella
- 100 gr kastanje champignons in plakjes
- 5 takjes tijm fijngehakt
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Roer de gist door het water en laat 10 minuten staan
- Meng zou, olijfolie en het gistwater door de bloem en kneed 10 minuten tot een zacht deeg. Maak een bal van het deeg, doe in een kom en laat, afgedekt met een theedoek, rijzen tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer een half uur.
- Verwarm de oven voor op 250˚C. Als je een pizzasteen hebt is dat ideaal.
- Bestrooi je werkblad met wat bloem, verdeel het deeg in twee stukken en kneed even door.
- Rol uit tot 2 dunne lappen
- Beleg de pizza met de ingredienten behalve de olijfolie. Bak in de hete oven voor ongeveer 15 minuten of tot goudbruin en knapperig.
- Besprenkel met de olijfolie en serveer direct

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.