Pittige noedelsoep met kip

Bouquet garni

Een bouquet garni. Klinkt sjiek de friemel, vind je niet? Feitelijk is het niet meer dan een buideltje kruiden en/of specerijen die je gebruikt om smaak te geven aan je saus of soep. Een klassiek bouquet garni bestaat uit peterselie, tijm en laurier, maar je kunt er gerust mee variëren. Zo maakte ik voor deze pittige noedelsoep met kip een bouquet van citroengras, koriander en kaffir limoenblaadjes. Om je eigen bouquet te maken kies je eerst de kruiden die je nodig hebt voor je soep of saus. Vervolgens bind je deze bij elkaar met een stukje keukentouw of speciaal zakje en je bent ready to go.

Pittige noedelsoep met kip

Ik ben dol op noedelsoep. Ik moet eerlijk toegeven dat de Indo Mie één van mijn guilty pleasures is, maar zelfgemaakt blijft natuurlijk het allerlekkerst. Deze keer maakte ik mijn noedelsoep met kip, maar ben je, net als ik, altijd op zoek naar nog meer variaties, probeer dan ook eens deze sweet & spicy noedelsoep of mijn recept voor Vietnamese phở. Dat is ook echt verslavend lekker!

Pittige noedelsoep met kip
Totale tijd45 minuten

Pittige noedelsoep met kip

4 van 30 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 Personen

Voor de bouquet garni

  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 15 g koriander steeltjes en blaadjes apart
  • 2 kaffir limoenblaadjes

Voor de soep

  • 3 el sesamolie
  • 2 kippenbouten
  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 3 cm gember fijngeraspt
  • 2 rode pepers fijn gehakt
  • 2.5 liter water
  • 2 el vissaus
  • 1 el sojasaus minder zout
  • Sap van 1-2 limoenen
  • 1 tl suiker
  • 225 g bruine rijstnoedels
  • Crispy chiliolie om erbij te serveren

Bereidingswijze: 

  • Om het bouquet garni te maken: bind het citroengras, de koriandersteeltjes (bewaar de blaadjes voor straks) en de kaffir limoenblaadjes aan elkaar met keukentouw.
  • Verhit de sesamolie in een grote soeppan en bak de kippenbouten, op hoog vuur, rondom goudbruin. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en fruit nog 2 minuten.
  • Giet het water erbij, doe het bouquet garni in de pan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra de soep kookt, voeg de sojasaus, vissaus, limoensap en suiker toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  • Haal de kippenbouten uit de pan en laat iets afkoelen op een bord. Pluk het vlees van de botten, scheur in kleine stukjes en voeg weer toe aan de soep, gevolgd door de rijstnoedels. Breng weer aan de kook en laat nog 5 minuten koken.
  • Haal het bouquet garni uit de pan. Proef en breng de soep verder op smaak met zout, peper en limoensap. Schep de soep in kommen, bestrooi met de achtergehouden korianderblaadjes en besprenkel met wat crispy chiliolie.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Pittige noedelsoep met kip

 

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.