Geroosterde tomaten
Er zijn maar weinig dingen zo lekker als de zoete smaak van geroosterde tomaten. Daarnaast ze zijn ook nog eens super makkelijk om te maken. In principe, kan je gewoon een de hele tros in de oven doen en voor je het weet heb je de meest zalige geroosterde tomaten. Lekker om uit te smeren over een stuk knoflooktoast of als basis voor pastasaus. We dwalen af! Deze keer gaan ze in de soep.
Pittige geroosterde tomatensoep
Deze pittige geroosterde tomatensoep maak ik niet alleen met de lekkerste gegrilde tomaten. Ik voeg er ook andere smaakmakers zoals knoflook, rode peper en gember aan toe. Het lijkt misschien een gek idee om gember toe te voegen aan tomatensoep, maar de geurige gember zorgt niet alleen voor een extra smaakdimensie, het geeft je soep ook net dat beetje extra kick. En eerlijk is eerlijk, dat kunnen we allemaal op z’n tijd wel gebruiken.
Wil je zien hoe ik deze opkikker van een soep maak? Bekijk dan de onderstaande video:
Ook zo dol op soep? Check dan hier mijn andere soeprecepten.

Pittige geroosterde tomatensoep
Ingrediënten
- 12 tomaten
- 1 bol knoflook
- 2 stukken gember
- 2 rode uien
- 1 rode peper
- 600 ml groentebouillon
- 1 blik kokosmelk 400ml
- 1 el azijn
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
- Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat (gesneden kant naar boven). Voeg de bol knoflook (met schil) toe aan de bakplaat, samen met de gember (met schil). Strooi een snufje zout over het de bakplaat en besprenkel de tomaten, knoflook en gember met olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en schuif de tomaten naar één kant van de bakplaat. Voeg de uien en de rode peper toe en rooster nog eens 15 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven, pel de schil van de gember en pers de knoflook uit de schil.
- Voeg de inhoud van de bakplaat toe aan de kom van een blender (of een pan, indien je een staafmixer gebruikt) en pureer.
- Zet de groentebouillon op in een pan en voeg alles uit de blender en de kokosmelk toe. Voeg tot slot de witte wijnazijn en een snufje peper toe en meng door.
- Verdeel de soep over kommen, drizzle er nog en beetje olijfolie overheen en serveer direct.
- Tip: lekker met een sneetje geroosterd zuurdesembrood.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.