Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 2.0

Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade vol smaak, zónder veel moeite

Deze met lamsbiefstuk en Griekse salade smaakt complex, maar ‘m maken is hartstikke eenvoudig. Het is een kwestie van vlees bakken, wat groente snijden, een sausje maken en alles samenstellen. Dat kun jij, beloofd! Lamsbiefstuk en lamsfilet zijn allebei goede opties voor dit gerecht en hebben een vergelijkbare bereidingswijze- en tijd. Afhankelijk van hoe je jouw lamsvlees het liefst eet, kun je het korter of juist iets langer bakken. De Griekse salade 2.0 op deze pita maakt ‘m lekker crunchy en zorgt meteen voor een flinke berg groente. Meer zin in Grieks? Ga bijvoorbeeld voor deze kipspiezen. Succes verzekerd!

Mijn favo variaties 

Houd je niet van de smaak van lam of eet je dat liever niet? Je kunt het lam op deze pita met lamsbiefstuk en Griekse salade ook vervangen door geroosterde of gegrilde kipdijfilet, die je in dunne reepjes trekt met je handen. Voilá: pulled chicken! Liever vega? In reepjes gescheurde vega(n) kebab of gyros, of pulled oesterzwam zou hier ook lekker op zijn. 

Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 3

Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 3
Totale tijd30 minuten

Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 2.0

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 2 el olijfolie
  • 500 g lamssteak of -filet op kamertemperatuur
  • 50 g doperwten
  • 1/2 bosje munt blad grof gehakt
  • 1/4 bosje dille
  • 200 gram dikke yoghurt
  • Sap van 1 citroen
  • zout en zwarte peper
  • 4 flatbreads opengesneden
  • 1 kropje babyromaine in reepjes
  • 1/4 komkommer in dunne repen
  • 10 ontpitte zwarte olijven gehakt
  • 50 g feta verkruimeld

Bereidingswijze: 

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de lamssteak in 10-15 minuten rondom bruin en vanbinnen naar wens gaar.
  • Kook intussen de doperwten enkele minuten in kokend water, giet af en laat uitlekken.
  • Snijd de munt en dille fijn en meng door de yoghurt, breng op smaak met het sap van 1 citroen, peper en zout.
  • Leg het lamsvlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Rooster intussen de flatbreads licht in een koekenpan.
  • Meng de doperwten met de reepjes baby romaine, de komkommer, olijven en de feta. Druppel er 1 eetlepel olijfolie eroverheen, bestrooi met zout en peper en meng het geheel even kort door elkaar.
  • Vul de flatbreads voor de helft met de salade. Snijd het lamsvlees in plakjes, verdeel over de salade en maak af met een royale dot yoghurtsaus.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.