Parmezaan en panko: een droomteam
De combinatie van Parmezaanse kaas en panko is een echte gamechanger voor schnitzels. Parmezaan zorgt voor een hartige, umami-rijk smaakprofiel, terwijl panko – de Japanse broodkruim – voor die onweerstaanbare crunch zorgt. Door de schnitzel twee keer te paneren, krijg je een extra dikke, krokante korst die zelfs de meest klassieke schnitzel overtreft. Dit is geen schnitzel zoals je hem kent – dit is pure luxe.
De comeback van ravigottesaus
Ravigottesaus heeft misschien een retro imago, maar in dit gerecht maakt hij een glorieuze comeback. Met een mix van frisse augurk, pittige kappertjes en kruidige dille is deze saus allesbehalve ouderwets. Bovendien is hij super veelzijdig: over een visje, bij gegrilde groenten of zelfs als dip bij frietjes. Probeer hem eens zelf te maken, en je koopt nooit meer een potje in de winkel.
Onderschat de little gem niet!
Little gem – de mini Romeinse sla – verdient een ereplaats in je keuken. De kleine, stevige bladeren zijn perfect voor salades en blijven zelfs met een pittige vinaigrette lekker knapperig. In dit recept vormt de little gem een frisse tegenhanger voor de rijke schnitzel en romige ravigottesaus. En bonuspunten: deze sla ziet er ook nog eens prachtig uit op je bord.

AVG’tje deluxe dankzij de Philips Airfryer
Parmezaanschnitzel met krokante aardappeltjes—klinkt als comfortfood op z’n best, toch? Maar wie heeft tijd (of zin) om alles apart te bakken en vervolgens je keuken op te ruimen alsof er een oorlog heeft gewoed? Nergens voor nodig ook, dankzij die handige Philips Dual Basket 3000 Series. Dit apparaat is de multitasker waar je van droomt. In mandje één leg je je schnitzels, royaal belegd met Parmezaan voor die gouden, cheesy korst. In mandje twee gooi je je aardappeltjes, licht gekruid en klaar om knapperig te worden. Wat ik vooral zo briljant vind? Alles komt tegelijkertijd perfect gaar uit die mandjes. Geen koude schnitzels terwijl je aardappels nog moeten bakken, geen vetgedruip of paniek om schalen en pannen te verplaatsen tussen je fornuis en oven.

Parmezaanschnitzel met aardappeltjes, ravigottesaus en groene salade
Benodigdheden
- Philips Dual Basket 3000 Series
Ingrediënten
- 2 stuks kipfilet ca. 100 gr per stuk
- 50 gr bloem
- 1 ei
- 75 gr panko
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 400 gr aardappelblokjes
- 5 el extra vierge olijfolie
- 200 gr mayonaise
- 1 el kappertjes
- 30 gr zoetzure augurken
- 5 gr bieslook
- 5 gr dille
- 1 citroen
- 2 tl mosterd
- 2 tl witte wijnazijn
- 2 stuks little gem
Bereidingswijze:
- Leg een kipfilet tussen twee stukken plasticfolie en sla deze plat tot ½ cm dik. Herhaal met de tweede filet.
- Zet drie diepe borden klaar: vul één met bloem, één met losgeklopt ei en water, en één met panko en Parmezaanse kaas. Breng de kip op smaak met peper en zout. Wentel de kip eerst door de bloem, dan door het ei, en vervolgens door het panko- kaasmengsel. Herhaal het ei- en pankobad voor een extra laag.
- Meng de aardappels met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak ze 30 minuten op 180 °C in de kleine bakmand van de Airfryer. Schud ze om de 10 minuten.
- Leg de schnitzels in de grote bakmand en bak ze 25 minuten op 180 °C. Keer halverwege om.
- Meng de mayonaise met de kappertjes, augurken, bies- look, dille en wat citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak een vinaigrette van mosterd, witte wijnazijn, peper en zout. Klop er langzaam 4 el olijfolie door. Meng de little gem met de vinaigrette.
- Serveer de schnitzels met de aardappels, sla en ravigotesaus. Garneer met een partje citroen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.