Mini cheesecakes met rood fruit

De ideale bakvormpjes voor deze mini cheesecakes

Deze mini cheesecakes met rood fruit bak je in kleine springvormpjes van 10 centimeter in diameter. Bekleed ze met een stukje bakpapier (een groot vel bakpapier kan je hiervoor in stukken knippen) en maak de ring goed vast. Van tevoren invetten is altijd een goed idee!

Dit zijn mijn ideale bakvormpjes voor deze mini cheesecakes, je koopt ze meteen handig in een setje van vier.

Hoe ik deze mini cheesecakes met rood fruit en witte chocolade precies maak lees je hieronder:

Mini cheesecakes met rood fruit
Totale tijd1 uur 50 minuten

Mini cheesecakes met rood fruit

Dit recept is voor 4 mini cheesecakes van 10 cm
4.34 van 3 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen

Voor de bodem

  • 25 gram hazelnoten
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 1 snufje zout

Voor de vulling

  • 600 gram roomkaas
  • 165 gram suiker
  • 4 eieren
  • 30 ml slagroom
  • 1 tl maĆÆzena
  • 0,5 tl vanille-extract

Voor de garnering

  • 75 gram rood fruit, naar keuze
  • 25 gram witte chocolade

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bekleed de bakvormen met bakpapier.
  • Voor de bodem: maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn. Klop boter en suiker met een mixer luchtig. Doe het ei erbij en vervolgens bloem, hazelnoot en zout. Meng tot een korrelig deeg. Druk het deeg op de bodem van de 4 bakvormen en bak 20 minuten in de oven. Haal daarna eruit en zet op het aanrecht.
  • Meng voor de vulling de roomkaas met suiker met een garde of mixer, tot er geen klontjes meer in zitten. Doe de eieren een voor een erbij, zorg dat ze goed worden opgenomen.
  • Meng als laatste slagroom, maĆÆzena en vanille erdoor.
  • Verlaag de oven temperatuur naar 140 °C. Giet in elke mini cheesecake vorm de vulling op de taartbodem en zet de 4 vormpjes in de oven. Bak ze nog 1,5 uur op 140 °C. Zet dan de oven uit, hou de deur dicht en laat helemaal afkoelen.
  • Zet de afgekoelde mini cheesecakes in de koelkast tot je gaat eten. Garneer vlak voor het serveren met geraspte witte chocolade en rood fruit.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.