Een zelfgemaakte kippensoep zit bomvol goede stoffen die je immuunsysteem een enorme boost geven. Dit recept is dan ook een natuurlijke penicilline voor je. Zelf bewaar ik altijd alle karkassen en schillen om daar zo een keer in de week een heerlijke bouillon van te trekken. Zo heb ik altijd iets in huis voor momenten waarop ik allesbehalve zin – of de kracht – heb om naar de supermarkt te gaan. Superhandig dus.
Kippensoep als medicijn
Kippensoep. Je kreeg het ongetwijfeld vroeger door je moeder voorgeschoteld wanneer je ziek of verkouden was. Maar waarom is kippensoep eigenlijk zo goed voor je wanneer je verkouden bent of griep hebt?
Kippensoep bevat carnosine. Dit stofje helpt ons immuunsysteem om verkoudheid en griepvirussen ons lichaam uit te werken. Daarnaast zou de warmte van kippensoep helpen bij het vrijmaken van de luchtwegen. Ook zit de soep bomvol vitaminen en draagt dit in combinatie met het extra vocht dat je binnenkrijgt wanneer je een lekkere warme kom kippensoep eet bij aan een sneller herstel.
@miljuschka Anti griep kippensoep #tiktokkookboek #diy #winterfit #foodies #kippensoep #griep
Mil’s kippensoep
Het duurt even om te maken, maar dan heb je ook wat! Wil je ook genieten van dit heerlijke en gezonde recept? Volg dan de hieronder beschreven stappen.
Tip: Deze kippensoep is van zichzelf al heel lekker maar deze is helemaal lekker met rijstnoedels, pak choi, zacht gekookt eitje, bosui en chili olie.

Mil’s kippensoep
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 4 limoenbladeren
- 2 laurierbladen
- 1 citroengras gekneusd
- 1 rode peper
- 1 groot stuk gember fijngehakt
- 1 bol knoflook doormidden
- 1 ui doormidden
- 2 kurkuma wortels doormidden
- 1 theelepel peperkorrels
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kruidnagel
- 2 steranijs
- 1 kaneelstok
Bereidingswijze:
- Doe alles samen in een grote pan en giet er ruim water overheen (ongeveer 3-4 liter). Breng het geheel dan aan de kook. Op het moment dat het kookt draai je het vuur terug zodat het suddert. Laat de bouillon vervolgens 2 uur lang sudderen. Schuim vooral het eerste half uur regelmatig af. Let op want de bouillon kookt in. Dus op het moment dat er iets droog komt te staan, moet je zelf wat water toevoegen. Aan het eind van de rit zeef je de soep en pluk je de kip van de bouten en kun je vervolgens heerlijke genieten van deze bouillon.
- Tip 1: Heb je veel bouillon gemaakt? Vries deze dan in in diepvrieszakjes.
- Tip 2: Als je de kippenbouten weglaat, voeg dan meer groeten toe om de bouillon extra smaak te geven.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
