Miljuschka’s favorieten: week 03

vogel winter

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Wie de schoen past

Een must-have in je schoenencollectie voor deze tijd van het jaar – en de rest van het jaar als je, net als ik, graag in de moestuin staat – zijn regenlaarzen. En dan bedoel ik niet de doorsnee groen of blauwe rubberen regen-of kaplaars, want  niets is zo on-hip als in de modder staan met een paar saaie laarzen. Met een paar modieuze regenlaarzen daarentegen zul je er zelfs tijdens de meest heftige hoosbui nog geweldig uitzien! Want laten we eerlijk zijn, niets is zo cool als een persoon die zijn of haar stijl behoudt, zelfs in de regen. Dus als je wilt dat de regen je look niet verpest, kies dan niet alleen voor een praktisch, maar ook mooi paar regenlaarzen.

Ook fashionable de plassen trotseren? Je scoort deze boots bij Ilse Jacobsen.

laars

Hot stuff

De Samballerie is de ultieme bestemming voor mensen die niet vies zijn van een beetje pit in hun eten. Van sambal oelek tot aan mango chutney en een frisse jalapeño lime sambal: hier is voor elke samballover een hot fix te vinden. Kan het jou niet heet genoeg zijn? Dan heb ik goed nieuws, want behalve, de meer bekende sambalvarianten vind je bij de Samballerie ook sambal gemaakt van de heetste chilipepers ter wereld, zoals de Carolina Reaper en Trinidad Scorpion, die zelfs de duivel zouden doen watertanden – houd je brandblusser alvast paraat. De sambals van de Samballerie zijn échte authentieke smaakmakers. Voeg ze toe aan je nasi goreng of je boterham met pindakaas – don’t knock it, till you try it –   en je zult zien dat je gerecht niet alleen meer pit, maar ook meer diepte krijgt. Daarnaast worden alle sambals van De Samballerie vers gemaakt en zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, dus weet je ook zeker dat je geen chemische troep eet.

Like it hot? Check dan de webshop van de Samballerie 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door De Samballerie (@samballerie)

Vogeltjestaart

Net als voor ons, is er in de winter voor vogels heel wat minder voedsel te vinden in de tuin. Tijd dus om de vogels in je tuin een handje te helpen. Vogels hebben het soms lastig in de winter: insecten zijn weggekropen, bessen raken op en zaden liggen verstopt onder sneeuw en ijs. de meeste vogels scharrelen zelf hun voedsel bij elkaar, maar bijvoeren om tuinvogels de winter door te helpen is altijd een goed idee. Bovendien, het is leuk om de vogels te zien fladderen en knabbelen aan de vogeltjestaart. Het is een beetje alsof je een eigen vogelrestaurant hebt in de tuin. Dus, laat de vogels geen honger lijden en geef ze een vogeltjestaart, het is goed voor hun gezondheid en jouw plezier!

De vogels in jouw tuin een feestmaaltijd voorzetten? Bestel dan hier jouw vogeltjestaart.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Vogeltjestaart (@kadookes_vogeltjestaart)

 

Carpati

Met Carpati maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden. Maak kennis met de Roemeense variant van moussaka, musaca de cartofi of een pilaf met gerookte pruimen en gekaramelliseerde bosuitjes. Maak zelf borş, een van de belangrijkste basisingrediënten van de Roemeense keuken: een gefermenteerde drank met een delicate zoetzure smaak waarmee diverse gerechten verrijkt worden. Maak je eigen kersen– of walnotenlikeur, geniet van de diverse broodrecepten als scovergi (platbrood met kaas en yoghurt) en sluit een maaltijd af met cataif, filodeegnestjes met walnoten en geklopte room.

Benieuwd naar de smaken van de Oost-Europese keuken? Je koopt carpati via Bol.com

carpati

Panschoen

Oké, panschoen is natuurlijk geen echt woord. Wat het dan wel is? Het woord zegt het eigenlijk al: een handschoen voor je pan! Want zeg nou eens eerlijk, hoe vaak heb jij je handen al niet verbrand aan het handvat of steel van je ovenvaste pannen? Nou, ik dus vaak zat kan ik je vertellen. Deze KitchenGrips zijn hittebestendig (tot 260 graden) en je schuift ze heel eenvoudig om de handgrepen van je pannen. Extra fijn: ze zijn water- en vuilafstotend en mogen – mochten ze toch een beetje viezig worden –  in de vaatwasser. 

Nooit meer gehannes met theedoeken of vieze pannenlappen? Je koopt de KitchenGrips via Bol.com

kitchengrips

 

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.