Miljuschka’s favorieten: week 12

janny

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!  

Blikvanger

Wie mijn artikel over het interieur van een Parisienne heeft gelezen, snapt meteen waarom deze groene schaal de perfecte toevoeging is aan je interieur. Deze Cloud schaal in knalgroen van Raawii is een echte eyecatcher. Perfect als centrepiece op je (marmeren)tafel, of in de mix op je sidetable of dressoir. De ontwerper Nicholai Wiig-Hansen probeerde met dit ontwerp de steeds veranderende aard van wolken na te bootsen. Dat is goed gelukt, als je het mij vraagt, want de schaal ziet er vanuit iedere hoek weer net een beetje anders uit.

Kan jouw interieur wel een “beetje” kleur gebruiken? Je shopt deze bijzondere beauty via de Bijenkorf.

cloud

Bao

Het allereerste kookboek van het immens populaire Taiwanees geïnspireerde restaurant- en cultmerk, BAO. BAO, vernoemd naar het traditionele gestoomde broodje, creëert gerechten en ontwerpt restaurants die zijn geïnspireerd op Taiwanees straatvoedsel, de nachtelijke grillcultuur van Taipei en Tokio en xiao chi-huizen in Taiwan. Het boek vertelt het verhaal achter elk van de vijf BAO-restaurants – Soho, Fitzrovia, Borough, King’s Cross en Shoreditch – en onderzoekt hun individuele eetstijl en hoe ze geïnspireerd zijn door de reizen van het team en de Aziatische cultuur. Het neemt lezers mee diep in de BAOverse, onthult de innerlijke werking van het merk, de ideeën achter de restaurants en introduceert ook de concepten van de School of BAO, de Eenzame Man, en het omarmen van eenzaamheid. Dit speelse kookboek annex manifest bevat 100 recepten, van de traditionele gestoomde broodjes, tot noedels, xiao chi en drankjes, en neemt lezers mee naar het hart van de BAO-wereld.

Altijd al willen weten wat er achter die gestoomde goodness schuilgaat? Scoor dan jouw exemplaar via Bol.com

bao

Janny over prikkels

In de podcast Janny over prikkels onderzoekt Janny van der Heijden hoe we dagelijks worden beïnvloed in onze eetgewoontes. Elke dag maken we zo’n 200 eetkeuzes: bewust en onbewust. Daarbij worden ál onze zintuigen aan het werk gezet. De voedingsmiddelenindustrie, supermarkten en ook reclames spelen daar handig op in. Daarbij worden ál onze zintuigen aan het werk gezet. Hoe worden wij elke dag verleid tot het maken van (on)gezonde keuzes? En hoe kan je deze prikkeling inzetten om juist gezonde keuzes te maken?

Voor deze podcast ging Janny in gesprek met experts en ontdekte alles over de werking van de “verleidelijke” looproute in de supermarkt, de complexe smaakbeleving van onze tong, het belang van mondgevoel en de aantrekkingskracht van ASMR.

Jouw zintuigen ook prikkelen? Luister dan mee via deze link.

Janny over prikkels

Foto: Omroep MAX

Sweet dreams are made of cheese

Pasen komt er aan en dat betekent dat we weer gezellig met z’n allen eten. Met Pasen wil je natuurlijk iets bijzonders op tafel zetten, en om het jouw gemakkelijk te maken, hebben ze hier bij de Lindenhoff in Baambrugge vast over nagedacht. Deze heerlijke kaasplank is perfect voor de borrel of als hartige afsluiter (sorry team zoet) van een zalig diner. Met verschillende exclusieve schaap- en geitenkazen heb je verder niks anders meer nodig om van jouw paasdagen een succes te maken. Oké, wat vijgen, warm brood en een goed glas wijn erbij om het helemaal af te maken.

Is jouw Pasen niet compleet zonder een lekker kaasje? Je bestelt deze kaasplank via de Lindenhoff.

kaasplateau

Goed gemokt

Ik heb me even een tijdje rustig gehouden wat keramiek betreft, maar jongens ik heb toch weer een pareltje ontdekt. Deze unieke mokken zijn gemaakt van hoogwaardig keramiek en zijn bedrukt met vrolijke teksten als: te amo, amore, j’adore of taske me to Paris.

De mokken zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar zijn ook praktisch in gebruik. Ze zijn groot genoeg om een flinke kop koffie, thee of warme chocolademelk in te schenken, maar staan ook gezellig op je bureau met een paar pennen erin. Leuk voor jezelf, of als origineel cadeau voor iemand die je (extra) lief vindt.

Welke mok vind jij het leukst? Shop ze allemaal via sisihouseofstyle.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Sisi, house of Style (@sisi_sisishop)

 

Benieuwd wat vorige week bovenaan mijn lijstje stond? Check dan hier mijn favorieten van vorige week. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.