Als je dacht dat de negen kerstmenu’s uit Miljuschka Magazine No. 15 al alles is, wacht dan maar tot je deze 41 extra mix-&-match kerstmenu combinaties ziet. Speciaal voor jullie, de trotse bezitters van het Miljuschka Magazine heb ik nog 41 nieuwe kerstmenu’s samengesteld. Allemaal gemaakt met alle heerlijke recepten uit het magazine, maar dan op verrassende, nieuwe manieren gemixt en gematcht. Van juicy classics tot fantastische showstoppers: je hoeft alleen nog maar te kiezen, te koken en te shinen tijdens het kerstdiner.
Hieronder vind je 41 extra mix & match kerstmenu’s samengesteld uit alle recepten in het magazine. Elk menu bevat: Voorgerecht — Hoofdgerecht — Bijgerecht — Nagerecht. Gebruik dit als je basis: je kunt gangen weghalen of toevoegen naar hoe jij het zelf wil.
Succes met kiezen en natuurlijk met alle kerst voorbereidingen.
Liefs, Miljuschka.
Zee & Zilt
- Voorgerecht: Chowder met vongole & roze kool
- Hoofdgerecht: Gevlinderde makreel met risotto & salsa verde
- Bijgerecht: Filotartelettes met biet & ui
- Nagerecht: Kokos-citrustaart met pandan (als twist op het blad)
Romantiek aan tafel
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Mini-beef Wellington met macadamia-pesto
- Bijgerecht: Mini-hasselbacks met kruidencrème fraîche & tobiko
- Nagerecht: Rozencrêpe-taart

Fris & spice
- Voorgerecht: Yoghurt – Feta dip met spruitjes & radijspickle
- Hoofdgerecht: Caponatataart met groene salsa
- Bijgerecht: Uien gevuld met parelcouscous & notencrumble
- Nagerecht: No churn-citroen-ijssandwich
Luxe zee
- Voorgerecht: Coquilles in passievrucht-limoenmarinade
- Hoofdgerecht: Doradefilets met paling-beurre blanc & zeegroente
- Bijgerecht: Aspergerol met gerookte zalm
- Nagerecht: Panna cotta met gepocheerde kweepeer
Klassieke kersttafel
- Voorgerecht: Truffel pastinaakdonut met carpaccio
- Hoofdgerecht: Eend met portglaze, vijgen & gestoofd rood fruit
- Bijgerecht: Fondantaardappels met boterjus
- Nagerecht: Pecannoten-krans met ananasbloemen
Plantaardig en vernieuwend
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat (serveer als shared starter)
- Hoofdgerecht: Caponatataart met groene salsa
- Bijgerecht: Filotartelettes met biet & ui
- Nagerecht: Rozencrêpe-taart
Kust op je bord
- Voorgerecht: Chowder met vongole & roze kool
- Hoofdgerecht: Doradefilets met paling-beurre blanc & zeegroente
- Bijgerecht: Mini-hasselbacks met kruidencrème fraîche & tobiko
- Nagerecht: Chocolade-hazelnoot meringuezoenen
Hartig en rijk
- Voorgerecht: Yoghurt – Feta dip met spruitjes & radijspickle
- Hoofdgerecht: Mini-beef Wellington met macadamia-pesto
- Bijgerecht: Aardappel-knolselderijgratin met délice de Bourgogne
- Nagerecht: Tiramisutoren van rolletjes
Licht & Luxe
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Gevlinderde makreel met risotto & salsa verde
- Bijgerecht: Aspergerol met gerookte zalm
- Nagerecht: No churn-citroen-ijssandwich
Oud & nieuw smaken
- Voorgerecht: Truffel pastinaakdonut met carpaccio
- Hoofdgerecht: Eend met portglaze, vijgen & gestoofd rood fruit
- Bijgerecht: Uien gevuld met parelcouscous & notencrumble
- Nagerecht: Pecannoten-krans met ananasbloemen
Mediterrane twist
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Caponatataart met groene salsa
- Bijgerecht: Filotartelettes met biet & ui
- Nagerecht: Panna cotta met gepocheerde kweepeer
Sereen en subtiel
- Voorgerecht: Yoghurt – Feta dip met spruitjes & radijspickle
- Hoofdgerecht: Doradefilets met paling-beurre blanc & zeegroente
- Bijgerecht: Mini-hasselbacks met kruidencrème fraîche & tobiko
- Nagerecht: Rozencrêpe-taart
Feestelijk van de zee
- Voorgerecht: Chowder met vongole & roze kool
- Hoofdgerecht: Gevlinderde makreel met risotto & salsa verde
- Bijgerecht: Filotartelettes met biet & ui
- Nagerecht: Tiramisutoren van rolletjes

Kerst op de boerderij
- Voorgerecht: Truffel pastinaakdonut met carpaccio
- Hoofdgerecht: Mini-beef Wellington met macadamia-pesto
- Bijgerecht: Aardappel-knolselderijgratin met délice de Bourgogne
- Nagerecht: Chocolade-hazelnoot meringuezoenen
Fris & geroosterd
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Eend met portglaze, vijgen & gestoofd rood fruit
- Bijgerecht: Fondantaardappels met boterjus
- Nagerecht: No churn-citroen-ijssandwich
Elegantie van de zee
- Voorgerecht: Coquilles in passievrucht-limoenmarinade
- Hoofdgerecht: Gevlinderde makreel met risotto & salsa verde
- Bijgerecht: Aspergerol met gerookte zalm
- Nagerecht: Panna cotta met gepocheerde kweepeer
Kerst smaak met een bite
- Voorgerecht: Yoghurt – Feta dip met spruitjes & radijspickle
- Hoofdgerecht: Caponatataart met groene salsa
- Bijgerecht: Uien gevuld met parelcouscous & notencrumble
- Nagerecht: Pecannoten-krans met ananasbloemen
Kerstmenu met een goud randje
- Voorgerecht: Truffel pastinaakdonut met carpaccio
- Hoofdgerecht: Doradefilets met paling-beurre blanc & zeegroente
- Bijgerecht: Mini-hasselbacks met kruidencrème fraîche & tobiko
- Nagerecht: Rozencrêpe-taart
Aardse zaligheid
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Mini-beef Wellington met macadamia-pesto
- Bijgerecht: Filotartelettes met biet & ui
- Nagerecht: Chocolade-hazelnoot meringuezoenen
Zee & Citrus
- Voorgerecht: Chowder met vongole & roze kool
- Hoofdgerecht: Doradefilets met paling-beurre blanc & zeegroente
- Bijgerecht: Fondantaardappels met boterjus
- Nagerecht: No churn-citroen-ijssandwich
Romantisch kerstmenu
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Eend met portglaze, vijgen & gestoofd rood fruit
- Bijgerecht: Mini-hasselbacks met kruidencrème fraîche & tobiko
- Nagerecht: Tiramisutoren van rolletjes
Pure klassiekers 2.0
- Voorgerecht: Truffel pastinaakdonut met carpaccio
- Hoofdgerecht: Mini-beef Wellington met macadamia-pesto
- Bijgerecht: Aardappel-knolselderijgratin met délice de Bourgogne
- Nagerecht: Panna cotta met gepocheerde kweepeer
Lichte feestelijkheid
- Voorgerecht: Yoghurt – Feta dip met spruitjes & radijspickle
- Hoofdgerecht: Gevlinderde makreel met risotto & salsa verde
- Bijgerecht: Aspergerol met gerookte zalm
- Nagerecht: Rozencrêpe-taart
Stoer maar subtiel
- Voorgerecht: Chowder met vongole & roze kool
- Hoofdgerecht: Mini-beef Wellington met macadamia-pesto
- Bijgerecht: Uien gevuld met parelcouscous & notencrumble
- Nagerecht: Pecannoten-krans met ananasbloemen
Groene kerst
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Caponatataart met groene salsa
- Bijgerecht: Filotartelettes met biet & ui
- Nagerecht: No churn-citroen-ijssandwich
Kust & Kruiden
- Voorgerecht: Coquilles in passievrucht-limoenmarinade
- Hoofdgerecht: Doradefilets met paling-beurre blanc & zeegroente
- Bijgerecht: Mini-hasselbacks met kruidencrème fraîche & tobiko
- Nagerecht: Chocolade-hazelnoot meringuezoenen
Warm & hartelijk
- Voorgerecht: Yoghurt – Feta dip met spruitjes & radijspickle
- Hoofdgerecht: Eend met portglaze, vijgen & gestoofd rood fruit
- Bijgerecht: Fondantaardappels met boterjus
- Nagerecht: Panna cotta met gepocheerde kweepeer
Luxe van het land
- Voorgerecht: Truffel pastinaakdonut met carpaccio
- Hoofdgerecht: Mini-beef Wellington met macadamia-pesto
- Bijgerecht: Filotartelettes met biet & ui
- Nagerecht: Tiramisutoren van rolletjes

Zeeuwse flair
- Voorgerecht: Chowder met vongole & roze kool
- Hoofdgerecht: Gevlinderde makreel met risotto & salsa verde
- Bijgerecht: Aspergerol met gerookte zalm
- Nagerecht: Rozencrêpe-taart
Fruitige finale
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Caponatataart met groene salsa
- Bijgerecht: Uien gevuld met parelcouscous & notencrumble
- Nagerecht: Pecannoten-krans met ananasbloemen
Feest aan Zee
- Voorgerecht: Coquilles in passievrucht-limoenmarinade
- Hoofdgerecht: Doradefilets met paling-beurre blanc & zeegroente
- Bijgerecht: Filotartelettes met biet & ui
- Nagerecht: No churn-citroen-ijssandwich
Contrasten kerstmenu
- Voorgerecht: Truffel pastinaakdonut met carpaccio
- Hoofdgerecht: Gevlinderde makreel met risotto & salsa verde
- Bijgerecht: Mini-hasselbacks met kruidencrème fraîche & tobiko
- Nagerecht: Chocolade-hazelnoot meringuezoenen
Klassiek van de zee
- Voorgerecht: Yoghurt – Feta dip met spruitjes & radijspickle
- Hoofdgerecht: Doradefilets met paling-beurre blanc & zeegroente
- Bijgerecht: Fondantaardappels met boterjus
- Nagerecht: Rozencrêpe-taart
Aangenaam aards
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Mini-beef Wellington met macadamia-pesto
- Bijgerecht: Aardappel-knolselderijgratin met délice de Bourgogne
- Nagerecht: Panna cotta met gepocheerde kweepeer
Sprankelend en zacht
- Voorgerecht: Chowder met vongole & roze kool
- Hoofdgerecht: Caponatataart met groene salsa
- Bijgerecht: Aspergerol met gerookte zalm
- Nagerecht: Tiramisutoren van rolletjes
Vol & Verrassend
- Voorgerecht: Truffel pastinaakdonut met carpaccio
- Hoofdgerecht: Eend met portglaze, vijgen & gestoofd rood fruit
- Bijgerecht: Uien gevuld met parelcouscous & notencrumble
- Nagerecht: Pecannoten-krans met ananasbloemen
Bijzonder lekker
- Voorgerecht: Chowder met vongole & roze kool
- Hoofdgerecht: Mini-beef Wellington met macadamia-pesto
- Bijgerecht: Uien gevuld met parelcouscous & notencrumble
- Nagerecht: Pecannoten-krans met ananasbloemen
Zomerse kerst
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Gevlinderde makreel met risotto & salsa verde
- Bijgerecht: Filotartelettes met biet & ui
- Nagerecht: No churn-citroen-ijssandwich
Robuust & romig
- Voorgerecht: Yoghurt – Feta dip met spruitjes & radijspickle
- Hoofdgerecht: Mini-beef Wellington met macadamia-pesto
- Bijgerecht: Aardappel-knolselderijgratin met délice de Bourgogne
- Nagerecht: Chocolade-hazelnoot meringuezoenen
Kerstachtige strandwandeling
- Voorgerecht: Coquilles in passievrucht-limoenmarinade
- Hoofdgerecht: Doradefilets met paling-beurre blanc & zeegroente
- Bijgerecht: Mini-hasselbacks met kruidencrème fraîche & tobiko
- Nagerecht: Rozencrêpe-taart
Kerstklassiekers remix
- Voorgerecht: Truffel pastinaakdonut met carpaccio
- Hoofdgerecht: Caponatataart met groene salsa
- Bijgerecht: Filotartelettes met biet & ui
- Nagerecht: Panna cotta met gepocheerde kweepeer
Compleet en charmant
- Voorgerecht: Coupe Burrata met bevroren tomaat
- Hoofdgerecht: Eend met portglaze, vijgen & gestoofd rood fruit
- Bijgerecht: Fondantaardappels met boterjus
- Nagerecht: Tiramisutoren van rolletjes