Makkelijk weekmenu voor week 3

De kerstboom is afgetuigd, de scholen zijn weer geopend en we komen weer in ons vaste werkritme. Deze week heb ik een gevarieerd nieuw weekmenu met een verrassing aan smaken voor jullie samengesteld. Sommige recepten zet je snel op tafel, en de andere kosten iets meer tijd. Succes, en veel kookplezier!

Maandag – Quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas

Quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas

Een drukke dag voor de boeg en ‘s avonds niet veel tijd om te koken? Ik val dan vaak terug op ovenschotel of een quiche. Deze kun je al eerder voorbereiden en valt bij iedereen in de smaak! Vandaag maak ik de quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas. Uitgesproken in smaak, maar een echte aanrader. Niet zo’n fan van blauwe kaas? Vervang deze dan door zachte geitenkaas, cheddar of een stevige ricotta.

Hier vind je het recept voor de quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas. 

Dinsdag – Snelle roerbak met gehakt, peultjes, prei en champignons

Snelle roerbak met gehakt, peultjes, prei en champignons

Deze snelle roerbak tover je binnen de kortste keren op tafel. Ideaal voor een drukke werkweek. Deze roerbakschotel is gevuld met gehakt, peultjes, prei en champignons – gezond, fris en voedzaam.

Hier vind je het recept voor de snelle roerbak met gehakt, peultjes, prei en champignons

Woensdag –  Slow-cooked aardappelschotel met appel en worst 

Slow-cooked aardappelschotel met appel en worst

Deze slow-cooked aardappelschotel met appel en worst is een perfect winters maaltje. Maar eigenlijk het hele jaar door verrukkelijk! Door de slowcooker krijg je extreem zacht en smaakvol vlees. Deze maaltijd neemt iets meer tijd in beslag, maar dan heb je ook wel wat!

Hier vind je het recept voor de slow-cooked aardappelschotel met appel en worst

Donderdag – Stroganoff met kipgehaktballetjes 

Stroganoff met kipgehaktballetjes

Vandaag is het tijd voor mijn stroganoff met kipgehaktballetjes! Een heerlijk – van origine Russisch – vleesgerecht in pittige saus, waaraan ik mijn eigen draai heb gegeven. Ik kies deze keer voor kipgehaktballetjes, maar je kunt het gerecht ook gemakkelijk vegetarisch maken door te kiezen voor vega gehakt. 

Hier vind je het recept voor de stroganoff met kipgehaktballetjes

Vrijdag – Vegan ovenschotel van artisjok en aardappel

Vegan ovenschotel van artisjok en aardappel

De artisjok is een eetbare superbloem. In deze vegan ovenschotel geeft deze beauty haar subtiele smaak dankbaar af aan de knol der knollen: de aardappel. Deze schotel is een soort schatgraven: kijk wat een goodies ik allemaal vind!

hamburger-2-500×500.jpg” data-srcset=”https://miljuschka.nl/wp-content/uploads/2021/02/15-beste-hamburger-2-66×66.jpg 66w, https://miljuschka.nl/wp-content/uploads/2021/02/15-beste-hamburger-2-150×150.jpg 150w, https://miljuschka.nl/wp-content/uploads/2021/02/15-beste-hamburger-2-500×500.jpg 500w” data-sizes=”auto”>

Hier vind je het recept voor de vegan ovenschotel van artisjok en aardappel

Zaterdag – Snelle kippensoep met maïs en prei 

Snelle kippensoep

Van kippensoep kikker je altijd op, en deze snelle kippensoep met maïs en prei is nét even wat anders dan de standaard soep met stukjes kip. Ik gebruik graag kipdijfilets, omdat deze mals en sappig blijven – ook als je ze langer kookt. Maar als je liever kipfilet gebruikt, kan dat natuurlijk ook, al worden deze net een tikje droger.

Hier vind je het recept voor de snelle kippensoep met maïs en prei

Zondag – Chai-gekruide warme chocolademelk met XL-smores

Chai gekruide warme chocolademelk met XL smores kopie 2

Marshmallowtosti’s mét een laagje chocolade: smores zijn misschien wel het allerlekkerste op aarde. Na een lange winterwandeling is de chocolademelk met chaikruiden hartverwarmend, en hij laat meteen je hele huis heerlijk ruiken. Perfect voor de zondagmiddag!

Hier vind je het recept voor de chai-gekruide warme chocolademelk met XL-smores

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.