De kerstboom is afgetuigd, de scholen zijn weer geopend en we komen weer in ons vaste werkritme. Deze week heb ik een gevarieerd nieuw weekmenu met een verrassing aan smaken voor jullie samengesteld. Sommige recepten zet je snel op tafel, en de andere kosten iets meer tijd. Succes, en veel kookplezier!
Maandag – Quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas
Een drukke dag voor de boeg en ‘s avonds niet veel tijd om te koken? Ik val dan vaak terug op ovenschotel of een quiche. Deze kun je al eerder voorbereiden en valt bij iedereen in de smaak! Vandaag maak ik de quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas. Uitgesproken in smaak, maar een echte aanrader. Niet zo’n fan van blauwe kaas? Vervang deze dan door zachte geitenkaas, cheddar of een stevige ricotta.
Hier vind je het recept voor de quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas.
Dinsdag – Snelle roerbak met gehakt, peultjes, prei en champignons
Deze snelle roerbak tover je binnen de kortste keren op tafel. Ideaal voor een drukke werkweek. Deze roerbakschotel is gevuld met gehakt, peultjes, prei en champignons – gezond, fris en voedzaam.
Hier vind je het recept voor de snelle roerbak met gehakt, peultjes, prei en champignons.
Woensdag – Slow-cooked aardappelschotel met appel en worst
Deze slow-cooked aardappelschotel met appel en worst is een perfect winters maaltje. Maar eigenlijk het hele jaar door verrukkelijk! Door de slowcooker krijg je extreem zacht en smaakvol vlees. Deze maaltijd neemt iets meer tijd in beslag, maar dan heb je ook wel wat!
Hier vind je het recept voor de slow-cooked aardappelschotel met appel en worst.
Donderdag – Stroganoff met kipgehaktballetjes
Vandaag is het tijd voor mijn stroganoff met kipgehaktballetjes! Een heerlijk – van origine Russisch – vleesgerecht in pittige saus, waaraan ik mijn eigen draai heb gegeven. Ik kies deze keer voor kipgehaktballetjes, maar je kunt het gerecht ook gemakkelijk vegetarisch maken door te kiezen voor vega gehakt.
Hier vind je het recept voor de stroganoff met kipgehaktballetjes.
Vrijdag – Vegan ovenschotel van artisjok en aardappel
De artisjok is een eetbare superbloem. In deze vegan ovenschotel geeft deze beauty haar subtiele smaak dankbaar af aan de knol der knollen: de aardappel. Deze schotel is een soort schatgraven: kijk wat een goodies ik allemaal vind!
Hier vind je het recept voor de vegan ovenschotel van artisjok en aardappel.
Zaterdag – Snelle kippensoep met maïs en prei
Van kippensoep kikker je altijd op, en deze snelle kippensoep met maïs en prei is nét even wat anders dan de standaard soep met stukjes kip. Ik gebruik graag kipdijfilets, omdat deze mals en sappig blijven – ook als je ze langer kookt. Maar als je liever kipfilet gebruikt, kan dat natuurlijk ook, al worden deze net een tikje droger.
Hier vind je het recept voor de snelle kippensoep met maïs en prei.
Zondag – Chai-gekruide warme chocolademelk met XL-smores
Marshmallowtosti’s mét een laagje chocolade: smores zijn misschien wel het allerlekkerste op aarde. Na een lange winterwandeling is de chocolademelk met chaikruiden hartverwarmend, en hij laat meteen je hele huis heerlijk ruiken. Perfect voor de zondagmiddag!
Hier vind je het recept voor de chai-gekruide warme chocolademelk met XL-smores.