

Kick-ass croutonsalade
Ingrediënten
- 350 g groene asperges
- 2 el olijfolie
- 4 kropjes babyromaine
Voor de dressing
- 6 ansjovis in olie
- 1 el dijonmosterd
- 75 ml extra vierge olijfolie
- sap van 1 citroen
- 15 g Parmezaanse kaas fijn geraspt, plus extra om te bestrooien
Voor de croutons
- 4 el olijfolie
- 2 el ’nduja
- 3 sneden oud desembrood of stokbrood in blokjes
- snuf zoutvlokken
Bereidingswijze:
- Begin met de croutons. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de ’nduja toe en laat hem zachtjes smelten in de olie. Doe de blokjes brood erbij en bak ze al omscheppend tot ze goudbruin en krokant zijn. Breng de broodcroutons op smaak met de zoutvlokken
- Prak voor de dressing de ansjovis fijn met een vork. Voeg de mosterd toe en klop met een garde. Doe al kloppend de olie erbij tot er een dikke dressing ontstaat. Voeg het citroensap en de Parmezaanse kaas toe. Meng, proef en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Schep de asperges om met de olijfolie en gril ze in een grillpan op hoog vuur tot er mooie grillstrepen ontstaan. Snijd ze in gelijke, schuine stukken.
- Haal de blaadjes sla los en doe ze samen met de asperges en de dressing in een grote kom. Hussel zodat alles bedekt is met een dun laagje dressing. Verdeel de salade over een schaal en bestrooi hem met de ’nduja-croutons en extra geraspte Parmezaanse kaas.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.