Een van mijn favoriete fruitsoorten zijn kersen. Zo heerlijk! En ze zijn nu volop verkrijgbaar. Heb je zelf een kersenboom in de tuin dan is het altijd een beetje een uitdaging om alle kersen op tijd op te krijgen. Dus recepten zoals dit waar maar liefst 400 gram kersen in gaan zijn dan ideaal.
Vegan
Dit recept is niet vegan maar kun je wel heel makkelijk vegan maken. In dat geval vervang je de boter door een plantaardige boter en vervang je de karnemelk door meer amandelmelk of kokosmelk. Zo heb je een vegan kersencake!
Deze heerlijke geitenyoghurt met kersen en witte chocola is ook een must-try!

Kersencake met kokos en cacao
Ingrediënten
Ingrediënten
- 130 gr zelfrijzend bakmeel
- 40 gr kokosrasp
- 45 gr cacaonibs
- 70 gr suiker
- 60 gr koude boter in klontjes
- 200 ml karnemelk
- 100 ml amandelmelk
- 2 tl vanille extract
- 400 gr kersen ontpit gewicht
Om te serveren
- Een lekkere bol ijs of slagroom
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Doe het bakmeel, kokos, cacaonibs, suiker en het zout in een kom.
- Doe hier de koude boter bij en meng met je vingertoppen de boter door het meel heen tot je een kruimelig beslag overhoudt.
- Voeg de karnemelk en de amandelmelk toe en mix het met een garde even door. Meng het niet te lang.
- Doe het over in een ondiepe bakvorm.
- Verdeel de kersen over het beslag en zet in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot goudbruin en gaar.
- Serveer met ijs of slagroom.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.