Koekjes: de ultieme manier om je instant beter te voelen. En nee dan bedoel ik niet die momenten dat je de hele koektrommel achter elkaar leeg eet. Nee, ik bedoel dat moment dat je heerlijke zoete dadelkoekjes hebt gemaakt, en die dan als eerste warm uit de oven kunt proeven.
En daarna kunt serveren aan de rest van de familie. Zo verschrikkelijk lekker!
Maken van de dadelkoekjes
Het maken van de dadelkoekjes is niet ingewikkeld. Je hebt er alleen wel even wat tijd voor nodig omdat het deeg moet rusten in de koeling. Voor wat betreft de vulling van de koekjes; je kunt even proeven of er meer specerijen bij moeten. Ik vind een halve theelepel van elke specerij voldoende voor het aantal koekjes, maar wil je meer kaneel of wil je er bijvoorbeeld wat gember aan toevoegen dan kan dat heel goed.
Je maakt de vulling voor de dadelkoekjes en vervolgens vouw je die als het ware in het deeg. Dat betekent ook dat je verschillende vormen kunt maken. Wil je ronde balletjes of wil je halve maantjes? of wil je ze zo vouwen zodat je de puntjes ziet?
Genoeg mogelijkheden voor deze heerlijke dadelballetjes! En heb je ze nog niet gemaakt? Je kunt nog net de halloween koekjes maken!

Heerlijk zoete dadelkoekjes
Ingrediënten
- 50 gram roomboter op kamertemperatuur
- 50 gram kristalsuiker
- 250 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 ei
- 2 el oranjebloesemwater
Vulling
- 200 gram dadels zonder pit
- 50 gram walnoten
- 3 el oranjebloesemwater
- 1/2 tl Kaneelpoeder
- 1/2 tl Kardemompoeder
Bereidingswijze:
- Sla de boter luchtig met suiker en oranjebloesemwater en voeg, als de boter wit is, het ei toe. Kneed de bloem, bakpoeder en zout er doorheen, tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Maal de dadels met walnoten, oranjebloesemwater en specerijen in de keukenmachine tot een pasta.
- Maak, met natte handen, kleine bolletjes van de dadelpasta.
- Rol het deeg uit, steek rondjes uit en pak de bolletjes dadelpasta in met deeg.
- Laat deze koekjes weer 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bak de koekjes 15 tot 20 minuten. Bestrooi voor het opdienen met poedersuiker.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.