Muffins vind ik echt ideaal als snelle snack tussendoor of als makkelijke maaltijd om mee te nemen voor onderweg. Niet alleen de zoete exemplaren, maar ook zeker hartige muffins met een knapperig kaaskorstje en hartige ingrediƫnten.
Ik maak deze altijd per 12 tegelijk. Hou ik over (wat overigens niet zo vaak gebeurt…) dan vries ik ze eenvoudig per stuk in. Wil ik iets mee nemen voor onderweg, dan haal ik er eenvoudig ƩƩn of meer uit de vriezer en neem ze zo mee. Tegen de tijd dat ik ze wil eten zijn ze al ontdooid! Ideaal.
Deze hartige muffins zijn gevuld met lekker veel gerookte kip en olijven zodat ze niet alleen makkelijk, maar ook nog eens bomvol smaak zitten. Wil je liever een glutenvrije variant hierop? Check dan het recept voor de eiermuffins.

Hartige muffins met gerookte kip en olijven
Ingrediƫnten
- 75 ml zonnebloemolie
- 1 groot ei
- 250 ml karnemelk
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl Italiaanse kruiden gedroogd
- 75 gr oude kaas geraspt plus extra voor erover
- 50 gr gerookte kip in kleine stukjes
- 50 gr olijven zonder pit, in kleine stukjes
- 2 el gehakte bieslook
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200ĖC en vet een muffinblik voor 12 muffins in. Of gebruik siliconen bakvormpjes.
- Meng de olie, eieren en karnemelk in de kom. Klop kort door tot goed gemengd.
- In een aparte kom doe je de zelfrijzend bakmeel en zout. Roer hier de geraspte kaas, stukjes gerookte kip, bieslook en olijfstukjes door.
- Voeg dit mengsel nu toe aan de machine en gebruik de vlinderklopper om even heel kort op lage snelheid te mengen. Zodra het gemengd is stop je met kloppen.
- Verdeel het beslag over je vormpjes. Bestrooi met wat extra geraspte kaas en bak de hartige muffins in de oven voor ongeveer 25 minuten of tot goudbruin en gaar.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.