Hamburgers met appel en gebakken uienringen: zo heb je hamburgers vast nog nooit gegeten! De burgers maak je zelf van half-om-halfgehakt en breng je op smaak met geraspte appel, sjalot en salie. Het ei en paneermeel zorgen voor sappigheid en stevigheid.
Originele hamburgers met appel en ui
En dan komt de originele twist: plakjes appel én gebakken uienringen. Geloof me, dit zoetige en krokante haalt deze hele burger op! Je kunt verschillende soorten appels kiezen, maar ik zou eerder voor wat zoetere dan wat zuurdere gaan. Dus geen Granny Smith, maar eerder Pink Lady appels, of Elstar, Golden Delicious, Jonagold of Kanzi.
Serveer de hamburgers op je favoriete fluffy broodjes en maak het geheel af met mayonaise, mosterd en frisse sla.
Toch liever klassieke burgertjes maken? Zie hier het recept voor mijn classic hamburger.

Hamburgers met appel en gebakken uienringen
Ingrediënten
- 3 sjalotten
- 2 appels gehalveerd, klokhuis eruit
- 400 g half-om-halfgehakt
- 30 g broodkruim of paneermeel
- 1 tl gedroogde salie
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- zonnebloemolie om te bakken
- 4 broodjes naar keuze opengesneden, eventueel kort geroosterd
- 4 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 40 gram sla
Bereidingswijze:
- Snipper 1 sjalot fijn en snijd de andere 2 sjalotten in dunne ringen. Rasp 1 appel grof en knijp het vocht er uit.
- Doe de geraspte appel in een mengkom met de gesnipperde sjalot, het half-om-halfgehakt, het broodkruim, het ei en de salie. Bestrooi met zout en peper en mix door elkaar.
- Verdeel in 4 gelijke delen en vorm tot burgers. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een anti-aanbakpan en bak hierin de burgers in circa 10-15 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Verhit intussen een laag van 3 cm zonnebloemolie in een stevige steelpan. Bak de sjalotringen in 1-2 minuten in de hete olie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
- Besmeer de onderste helften van de broodjes met mayonaise. Snijd de overgebleven appel in dunne plakjes en verdeel over de broodjes. Leg op elk broodje een beetje sla, een burger, schep er wat mosterd op en tenslotte wat gebakken uiringen. Maak de burgers af met de bovenste helften van de broodjes.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.