Halloween knakworst mummies!
Deze geweldig leuke worstjes zijn super om als Halloween traktatie te maken en zo makkelijk om te doen.
Ook leuk om met de kinderen te maken. Kunnen ze zich uitleven in het maken van de worstpoppetjes. Het maken is heel eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is bladerdeeg en hotdogworstjes.
Vervolgens bekleed je de knakworsten creatief met dunne reepjes bladerdeeg en zorg je dat de worsten eruit zien als heuse poppetjes. Valt er een arm of been af? Dat maakt helemaal niks uit en zorgt er alleen maar voor dat het er leuker en echter uitziet!

Waarom knakworst mummies altijd winnen
Er is iets onweerstaanbaars aan een knakworst verpakt in bladerdeeg als een spookachtig mummie popje. Het doet denken aan die knusse spanning: het knisperende bladerdeeg, de zachte worst eronder, de geur die zich verspreidt in de oven, je weet dat het straks smullen wordt. En je hoeft echt geen chef te zijn om indruk te maken, deze mummies zien er al feestelijk uit als je de āwikkelsā losjes laat hangen, als de mummie armen wat uitzakken ziet dat er juist leuk uit!
Deze knakworst mummies zijn perfect voor last minute
Maakt allemaal niet uit of je vroeg begint of pas op het laatste moment gaat bakken: deze traktatie is ideaal voor snelle inspiratie. Met ongeveer 20 minuten voorbereiding, wat bladerdeeg, knakworsten, en mosterd als finishing touch. Kids kunnen helpen met maken, dat gezichtje tekenen, en ze krijgen meteen dat gevoel van trots wanneer hun knakworst mummie in de oven gaat. Perfect voor thuis, feestjes of wanneer je zin hebt iets geks zonder uren bakken. Happy Halloween!

Halloween knakworst mummies
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 1 blik knakworsten 10 stuks
- 3 velletjes bladerdeeg
- fijne mosterd
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ĖC
- Laat de blaadjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien
- Haal de knakworsten uit het blik en dep droog. Snijd tot ongeveer 1/3 deel van de onderkant in als benen.
- Snijd het bladerdeeg in dunne reepjes en wikkel om elke knakworst bladerdeeg, zowel om het onderlichaam en de benen als om het hoofd.
- Bak de mummies 10 tot 12 minuten in de oven
- Teken met mosterd oogjes op de mummies.
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka