Knakworst mummies voor Halloween

Halloween knakworst mummies!

Deze geweldig leuke worstjes zijn super om als Halloween traktatie te maken en zo makkelijk om te doen.

Ook leuk om met de kinderen te maken. Kunnen ze zich uitleven in het maken van de worstpoppetjes. Het maken is heel eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is bladerdeeg en hotdogworstjes.

Vervolgens bekleed je de knakworsten creatief met dunne reepjes bladerdeeg en zorg je dat de worsten eruit zien als heuse poppetjes. Valt er een arm of been af? Dat maakt helemaal niks uit en zorgt er alleen maar voor dat het er leuker en echter uitziet!

Halloween knakworst mummies

Waarom knakworst mummies altijd winnen

Er is iets onweerstaanbaars aan een knakworst verpakt in bladerdeeg als een spookachtig mummie popje. Het doet denken aan die knusse spanning: het knisperende bladerdeeg, de zachte worst eronder, de geur die zich verspreidt in de oven, je weet dat het straks smullen wordt. En je hoeft echt geen chef te zijn om indruk te maken, deze mummies zien er al feestelijk uit als je de ā€œwikkelsā€ losjes laat hangen, als de mummie armen wat uitzakken ziet dat er juist leuk uit!

Deze knakworst mummies zijn perfect voor last minute

Maakt allemaal niet uit of je vroeg begint of pas op het laatste moment gaat bakken: deze traktatie is ideaal voor snelle inspiratie. Met ongeveer 20 minuten voorbereiding, wat bladerdeeg, knakworsten, en mosterd als finishing touch. Kids kunnen helpen met maken, dat gezichtje tekenen, en ze krijgen meteen dat gevoel van trots wanneer hun knakworst mummie in de oven gaat. Perfect voor thuis, feestjes of wanneer je zin hebt iets geks zonder uren bakken. Happy Halloween!

Halloween knakworst mummies
Totale tijd20 minuten

Halloween knakworst mummies

4.20 van 5 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

Ingrediƫnten

  • 1 blik knakworsten 10 stuks
  • 3 velletjes bladerdeeg
  • fijne mosterd

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Laat de blaadjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien
  • Haal de knakworsten uit het blik en dep droog. Snijd tot ongeveer 1/3 deel van de onderkant in als benen.
  • Snijd het bladerdeeg in dunne reepjes en wikkel om elke knakworst bladerdeeg, zowel om het onderlichaam en de benen als om het hoofd.
  • Bak de mummies 10 tot 12 minuten in de oven
  • Teken met mosterd oogjes op de mummies.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • Website shop the tools (10)

    Le Creuset ovenschaal

    Met deze ovenschaal tover je in no time de lekkerste ovengerechten op tafel, van smeuĆÆge lasagnes tot knapperige ovenschotels.

    43,-
    Koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (1)

    Grote mok

    Deze grote mok is perfect voor je ochtendkoffie of een warme chocolademelk, lekker groot, extra gezellig!

    19,95
    Te koop via Bijenkorf
  • Kopie van Website shop the tools (1)

    Servetten

    Geef je tafel een luxe en warme uitstraling met deze geweldige servetten.

    23,95
    Te koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (13)

    Peper en zout molen

    Breng smaak en stijl tegelijk aan tafel met deze mooie peper en zoutmolen. Draaien, strooien en genieten maar!

    44,99
    Te koop via Bol.com
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.