Gegrilde sla met olijven en feta

Gegrilde sla

Waarschijnlijk ken je sla vooral als een groente die je rauw eet. Als hele krop, of gewoon gewassen uit een zakje is het een veelzijdige en makkelijk te gebruiken groente. Maar wist je dat je stevige slasoorten ook heel goed kunt roosteren of grillen? Romainesla, of babyromaine zoals in dit recept, is daar heel goed geschikt voor omdat de kropjes wel tegen een beetje hitte kunnen. De smaak wordt intenser en bijna nootachtig door het grillen, heel lekker! Doordat babyromaine goed tegen hitte kan, is het ook heel geschikt om te gebruiken in traybakes. Je zou ‘m bijvoorbeeld prima kunnen toevoegen aan deze kip fajita traybake. De geroosterde sla past daar wat smaak en textuur betreft heel goed bij. 

Sla-topping

Die gegrilde sla kun je daarna afmaken met smaken naar keuze. In dit gerecht ga ik voor een combinatie van oregano, feta en olijven. Je kunt ook een beetje de Mexicaanse kant op, met bijvoorbeeld zwarte bonen, puntpaprika, mais en avocado. Of meer Italiaans, met burrata, citroenrasp, olijfolie en basilicum. Mogelijkheden genoeg!

Geroosterde sla met olijven en feta
Totale tijd15 minuten

Geroosterde sla met olijven en feta

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 takjes oregano blad fijngehakt
  • 1 limoen helft in plakjes, andere helft sap
  • 3-4 el olijfolie
  • 4 kropjes babyromaine doormidden en drooggedept
  • 4 el olijven naar keuze ontpit en grof gehakt
  • 100 g feta of witte kaas verkruimeld

Bereidingswijze: 

  • Mix in een kommetje de knoflook, oregano,het limoensap en 2 eetlepels olijfolie. Laat de dressing even trekken.
  • Bestrijk de snijkanten van de romainesla met de rest van de olijfolie.
  • Verhit een grillpan op middelhoog tot hoog vuur tot deze goed heet is. Rooster de parten sla, eventueel in twee porties, ongeveer 4 minuten op de snijkant tot de sla grillstrepen heeft en iets begint te slinken.
  • Serveer de parten opgestapeld op een serveerbord en bestrooi met de olijven, feta en plakjes limoen. Laat iedereen er zelf wat dressing overheen druppelen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Geroosterde sla met olijven en feta

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.