Gemarmerde chocolade-pavlova

YouTube video

gemarmerde chocolade pavlova
Totale tijd5 uur 40 minuten

Gemarmerde chocolade-pavlova

4 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

8 personen
  • 100 g pure chocolade 70%
  • 6 eiwitten
  • snuf zout
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl wittewijnazijn
  • Voor de vulling
  • 350 ml slagroom
  • 250 g frambozen

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor tot 150 ĀŗC (hete lucht 140 ĀŗC) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Smelt 50 gram pure chocolade au bain-marie en laat hem iets afkoelen. Hak de rest van de chocolade en bewaar om de pavlova mee te versieren.
  • Klop de eiwitten met het zout in de brandschone kom van de standmixer met klopper op middelhoge snelheid tot een lichte en schuimige massa. Verhoog de snelheid en blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan. Voeg vervolgens al kloppend en eetlepel voor eetlepel de kristalsuiker toe, met tussenpozen van 30 seconden. Op deze manier weet je zeker dat alle suiker is opgelost en opgenomen voordat je meer toevoegt. Doe als je bijna alle suiker hebt toegevoegd de wittewijnazijn erbij. Eindig met de rest van de suiker. De meringue is klaar als je een heel glanzend mengsel hebt dat in stijve pieken blijft staan. Als je een klein beetje van het mengsel tussen je vingers fijn wrijft, mag je geen suikerkorrels meer voelen. Dit alles duurt circa 10 minuten.
  • Spatel de gesmolten chocolade door de meringue, tot je een gemarmerd effect krijgt. Schep de meringue op de bakplaat in een cirkel van circa 22 cm. Gebruik de achterkant van een lepel om mooie krullen en pieken te maken. Zet de meringue in de oven, verlaag de temperatuur naar 110 ĀŗC (hetelucht 90 ĀŗC) en bak hem 1 uur en 20 minuten. Open de deur van de oven tussentijds niet! Zet na de baktijd de oven uit en laat de meringue in de oven staan om helemaal af te koelen. Je kunt de meringue goed de avond van tevoren maken en hem een nacht laten afkoelen.
  • Klop voor het serveren de slagroom tot dikke, zachte pieken. Schep hem op het midden van de pavlova. Verdeel de frambozen erover en maak af met de gehakte chocolade.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.