Tips voor deze originele Halloween traktatie
De truc is om de met olie in gesmeerde tortilla‘s vervolgens uit te snijden of steken in de vorm van geesten. Je kunt zelf een stencil met bakpapier maken en deze als basis gebruiken, maar je kunt ook een koekjessteker in de vorm van spookjes kopen en deze gebruiken.
Tip: ik heb nog veel meer makkelijke Halloween traktaties op mijn website staan: bekijk daarvoor alle Halloween recepten op deze pagina.

Creatief knipwerk
Pak die koekjesstekers of maak je eigen creatie, elke geest wordt uniek. Misschien wil je grote geesten, misschien kleine die lijken te dansen over de schaal. Je kunt zelfs spelen met intensiteit: dieper insnijden voor een uitgesproken mond, een grotere āoogā opening, of een ietwat scheve vorm voor het boostertje van het spontane. Kinderen, maar ook volwassenen, laat ze meedoen. Versieren is zo leuk om te doen.
Chips met karakter
Wat is er nou leuker dan een snack die Ćets zegt? Deze geestenchips hebben karakter: de scherpe randen van de uitgesneden geesten, de donkere schaduwtjes tussen de vormen, en die geur van specerijen zodra je ze uit de oven haalt. Het is niet zomaar een tortilla; het wordt een stukje Halloween-kunst op je bord (of schaal). En omdat ze zo dun zijn, knapperig, licht gekruid, je blijft eten, zonder dat het zwaar wordt. De perfecte Halloween traktatie als je het aan mij vraagt.

Geestenchips
Ingrediƫnten
- 2 tortillaās naturel
- 20 ml zonnebloemolie
- 0,5 tl chilipoeder
- 0,5 tl gemalen komijn
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de olie met chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder en zout.
- Snijd de tortillaās, eventueel met een stekervorm, in de vorm van geesten en leg op de bakplaat. Bestrijk met een kwastje met de specerijenolie.
- Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka
