Deze griezelige geestenchips zijn een originele traktatie voor Halloween. Je maakt ze van naturel bloemtortilla’s die je op smaak brengt met een kruidige olie van komijn, chilipoeder, paprikapoeder en zout.
Tips voor deze originele Halloween traktatie
De truc is om de met olie in gesmeerde tortilla‘s vervolgens uit te snijden of steken in de vorm van geesten. Je kunt zelf een stencil met bakpapier maken en deze als basis gebruiken, maar je kunt ook een koekjessteker in de vorm van spookjes kopen en deze gebruiken.
Tip: ik heb nog veel meer makkelijke Halloween traktaties op mijn website staan: bekijk daarvoor alle Halloween recepten op deze pagina.

Geestenchips
Ingrediënten
- 2 tortilla’s naturel
- 20 ml zonnebloemolie
- 0,5 tl chilipoeder
- 0,5 tl gemalen komijn
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de olie met chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder en zout.
- Snijd de tortilla’s, eventueel met een stekervorm, in de vorm van geesten en leg op de bakplaat. Bestrijk met een kwastje met de specerijenolie.
- Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.