Geestenchips: een originele Halloween traktatie

Tips voor deze originele Halloween traktatie

De truc is om de met olie in gesmeerde tortilla‘s vervolgens uit te snijden of steken in de vorm van geesten. Je kunt zelf een stencil met bakpapier maken en deze als basis gebruiken, maar je kunt ook een koekjessteker in de vorm van spookjes kopen en deze gebruiken. 

Tip: ik heb nog veel meer makkelijke Halloween traktaties op mijn website staan: bekijk daarvoor alle Halloween recepten op deze pagina.

Geestenchips

Creatief knipwerk

Pak die koekjesstekers of maak je eigen creatie, elke geest wordt uniek. Misschien wil je grote geesten, misschien kleine die lijken te dansen over de schaal. Je kunt zelfs spelen met intensiteit: dieper insnijden voor een uitgesproken mond, een grotere ā€˜oog’ opening, of een ietwat scheve vorm voor het boostertje van het spontane. Kinderen, maar ook volwassenen, laat ze meedoen. Versieren is zo leuk om te doen.

Chips met karakter

Wat is er nou leuker dan een snack die Ć­ets zegt? Deze geestenchips hebben karakter: de scherpe randen van de uitgesneden geesten, de donkere schaduwtjes tussen de vormen, en die geur van specerijen zodra je ze uit de oven haalt. Het is niet zomaar een tortilla; het wordt een stukje Halloween-kunst op je bord (of schaal). En omdat ze zo dun zijn, knapperig, licht gekruid, je blijft eten, zonder dat het zwaar wordt. De perfecte Halloween traktatie als je het aan mij vraagt.

Geestenchips
Totale tijd20 minuten

Geestenchips

Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

6 stuks
  • 2 tortilla’s naturel
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 0,5 tl gemalen komijn
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl zout

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de olie met chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder en zout.
  • Snijd de tortilla’s, eventueel met een stekervorm, in de vorm van geesten en leg op de bakplaat. Bestrijk met een kwastje met de specerijenolie.
  • Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • Website shop the tools (10)

    Le Creuset ovenschaal

    Met deze ovenschaal tover je in no time de lekkerste ovengerechten op tafel, van smeuĆÆge lasagnes tot knapperige ovenschotels.

    43,-
    Koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (1)

    Grote mok

    Deze grote mok is perfect voor je ochtendkoffie of een warme chocolademelk, lekker groot, extra gezellig!

    19,95
    Te koop via Bijenkorf
  • Kopie van Website shop the tools (1)

    Servetten

    Geef je tafel een luxe en warme uitstraling met deze geweldige servetten.

    23,95
    Te koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (13)

    Peper en zout molen

    Breng smaak en stijl tegelijk aan tafel met deze mooie peper en zoutmolen. Draaien, strooien en genieten maar!

    44,99
    Te koop via Bol.com
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

popupmm15