Op zoek naar nog meer inspiratie voor de kerstborrel? Bekijk dan ook eens mijn recept voor de ultieme borrelplank.


Garnalencocktail op toast
Ingrediënten
- 4 sneetjes lekkere zuurdesem brood
- 4 el olijfolie
- 1 teen knoflook gepeld en in half gesneden
- 1 krop baby romaine sla blaadjes afgehaald
- 250 g verse Hollandse garnalen
- 350 g verse garnalen gepeld
- 2 el ketchup
- 3 el mayo
- 1 tl Worcestershire saus
- Tabasco
- Sap van ½ citroen
- 1/2 citroen in partjes, om te serveren
Voor de venkel-paprikaolie
- 6 el olijfolie
- 1 el venkelzaad
- 1 tl hete paprika poeder
Bereidingswijze:
- Smeer de sneetjes brood in met de olijfolie en rooster ze tot goudbruin en krokant.
- Wrijf met de snijkant van de knoflook de geroosterde sneetjes brood in en leg ze op borden.
- Voeg de garnalen, ketchup, mayo, Worcestershire, Tabasco saus toe aan een kom en meng goed. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Verwarm de olie in een steelpan. Voeg de venkelzaad en paprikapoeder toe en laat paar minuten borrelen.
- Leg op elk sneetje brood een paar slablaadjes en verdeel de garnalencocktail erop. Maak af met de venkel-paprikaolie en serveer met partjes citroen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.