Flammkuche met paddestoelen, spek en geitenkaas

Tijd

Categorieën: Brunch, Diner, Hartige taart, Recept

Flammkuche met paddestoelen

Stiekem noem ik een flammkuche altijd een soort pizza uit Duitsland. Want daar lijkt het wel heel erg op. Het wordt ook wel een tarte flambee genoemd afhankelijk van waar het oorspronkelijk vandaan komt.

Naar hoe je het ook noemt, deze heerlijke hartige “taart” is heel makkelijk om te maken.

Wel even kneden

Voor het beste resultaat moet je wel even flink kneden, want alles staat of valt bij een goed deeg. Maar er kan verder eigenlijk niet zoveel mis mee gaan. Afgezien van het feit dat je wel de gist in de winkel moet zien te vinden.

Bij de AH hebben ze al in tijden geen gist meer liggen maar een alternatief is soms om focaccia meel te nemen waar gist al in verwerkt zit. Daar hebben ze pakjes van en afgelopen week bleken ze bij de supermarkt ineens een ander soort gist te hebben. Dus als je even zoekt kun je het vast vinden zodat je ook deze lekkere flammkuche met paddestoelen kunt maken!

Flammkuche met paddestoelen

Klein beetje geduld

Vervolgens moet het deeg natuurlijk rijzen. Dat kan het beste op een warme plek maar niet te heet. Zet het dus zeker niet in de volle zon maar op een warm plekje is prima.

Bak je liever een “gewone” pizza? Check dan hier het recept voor de pizza napolitana of probeer eens een pizza uit de airfryer

Flammkuche met paddenstoelen

Flammkuche met paddestoelen, spek en geitenkaas

0 van 0 votes
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Duitse keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 474 kcal

Ingrediënten
 

Flammkuche deeg

  • 250 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 150 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout

Topping

  • 200 gr creme fraiche
  • 100 gr gemengde paddenstoelen
  • 100 gr spekreepjes
  • 100 gr harde geitenkaas

Instructies
 

  • Doe de bloem in een ruime kom. Doe het zout aan de ene kant in de kom en de gist aan de andere kant.
  • Onder rustig kneden voeg je water en olijfolie toe aan je bloemmengsel. Kneed het goed door gedurende 10 minuten en laat het daarna 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Zodra het deeg gerezen is verwarm je de oven voor op 250˚C
  • Rol het deeg uit en bestrijk met de creme fraiche.
  • Snij de paddenstoelen in plakjes of kwartjes en beleg hier de flammkuche mee. Verdeel de spekreepjes en de geitenkaas over topping en bak in de oven voor 8-10 minuten.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 474kcalKoolhydraten: 50gProteine: 16gVet: 23gVerzadigde vetten: 8gTrans Fat: 1gCholesterol: 28mgNatrium: 845mgKalium: 216mgVezels: 3gSuiker: 1gVitamine A: 268IUVitamine C: 1mgCalcium: 48mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.