Mijn wekelijkse favorieten! Letterlijk één van mijn favoriete artikelen. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visitrestaurants tot handige keuken-, woon- en tuin tools die ik heb ontdekt.
Deze week onder andere de meest sfeervolle ontbijtborden, de beste zaaitips voor augustus en de meest handige keukentools.
1. Lemontastische ontbijtborden
Deze fantastische lemon ontbijtborden van &Klevering zijn mijn nieuwe zomerse favoriet. De kleurrijke set ontbijtbordjes van &Klevering bestaat uit 4 stuks waarvan ieder een eigen print heeft. De bordjes zijn niet alleen geschikt voor ontbijt maar kunnen ook gebruikt worden voor een voorgerechtje of gebak. Dit is toch geweldig wakker worden! Ze fleuren mijn dag direct op, vooral als er een lekkere punt vers gebakken cheesecake op staat.
2. Allergisch voor vieze smurrie
Weet je waar ik nou echt allergisch voor ben? Een smerige gootsteen waar ik een afwasborstel, vaatdoek of spons uit moet vissen. Het is voor mij een absolute no-go. Ik houd mijn aanrecht daarom opgeruimd met organizers, zoals deze. Je plakt deze in je wasbak om je sponsjes, doekjes en trekker uit de weg, maar bij de hand te houden. Dankzij de gaatjes loopt overtollig water weg. Deze organizer heeft een grote opening met rekje voor je vaatdoek, is makkelijk uit elkaar te halen, kan goed schoongemaakt worden en blijft stevig plakken aan je gootsteen dankzij een zuignap en anti-slip houder.
3. Op elk potje past een dekseltje
Wist je dat ik ontzettend veel potten in mijn keuken heb staan. Ik gebruik ze overal voor: ik maak er dressing in, bewaar er mijn granola in, ik vul ze met pasta, en ook mijn noten en zelfgemaakte kruiden (zoals uienpoeder) berg ik er netjes in op. Het prettige aan glazen potten is dat je altijd precies kunt zien hoeveel er nog in zit en of alles er nog even lekker uitziet. Daarnaast kun je ze gemakkelijk schoonmaken.
4. Zaaien in augustus
In augustus kun je er voor kiezen om nog van alles in de grond van jouw moestuintje te stoppen. Zo zaai ik deze maand bijvoorbeeld spinazie. Deze lekkere groente stop ik namelijk maar al te graag vers in mijn gerechten. Denk maar aan mijn orzo met garnalen en spinazieo, linzen-spinaziecurry met champignons en ei of Galette met zoete aardappel en spinazie. Ook paksoi stop ik in de grond. Lekker dat deze groente is. Deze verse groente verwerk ik bijvoorbeeld in mijn Surinaamse bami met sticky kipdrumsticks, braadworst met paksoi en miso-zoete aardappelpuree en Oosterse karbonaadjes met paksoi en noedels. Heerlijk in de koude periode!
5. Flierefluiten in de keuken
Niets is lekkerder dan een verse kop thee met verse kruiden voor het slapen gaan. Een kop met munt, citroenmelisse, salie of lavendel is toch heerlijk? Deze zet ik het liefste met de fluitketel van Le Creuset. Een fluitketel geeft vergeleken met een waterkoker een wat gezelliger gevoel. De ketel is voorzien van een kunststof handvat welke in positie vastgezet kan worden en een fluitje met scharnier. Deze Le Creuset ketel is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie, ideaal als je het aan mij vraagt.