Deze zomerse doperwtensoep van verse erwten en waterkers is ideaal voor op warmere dagen in de lente en zomer, maar kan natuurlijk het hele jaar door geserveerd worden.
Verse doperwten voor deze doperwtensoep
Je gebruikt voor deze doperwtensoep het liefste verse gedopte erwten. Kun je deze nu écht niet vinden, dan zijn bevroren doperwten ook een goede optie. Als je die uit pot maar laat staan… ;-) Hier heb ik een artikel geschreven wat je allemaal kunt maken met diepvries doperwtjes. Die zijn zo veelzijdig!

Doperwtensoep met waterkers
Ingrediënten
- 1 el neutrale olie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 1 aardappel ongeveer 125g, geschild, in stukjes
- 1 groentebouillontablet à 500 ml bouillon, verkruimeld
- 300 g gedopte verse erwten
- 150 gr waterkers
- 2 takjes basilicum blad fijngesneden + 1 takje extra
- 3 el pijnboompitjes geroosterd
- zeezoutvlokken en zwarte peper
Bereidingswijze:
- Verhit de neutrale olie in een soeppan op laag vuur. Fruit de ui 5 minuten in de olie. Bak de knoflook 1 minuut mee. Schep de aardappel erdoor, strooi de verkruimelde bouillontablet erover en schenk er 1 liter water bij. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag, doe het deksel op de pan en kook 10 minuten.
- Voeg de erwten, waterkers en basilicum toe en kook 3 minuten mee. Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef de soep en breng op smaak met zeezoutvlokken en peper.
- Verdeel de doperwtensoep over 4 kommen. Garneer met extra basilicumblaadjes, de geroosterde pijnboompitten en wat versgemalen zwarte peper.
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Hollandse recepten
- Snelle recepten
- Soep
- Vegetarische recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.