De leukste Halloweenkoekjes

Tijd

Halloweenkoekjes

Voor het geval het je nog niet was opgevallen de afgelopen week maar ik zit echt helemaal in de Halloween modus. Onvoorstelbaar ook dat de tijd alweer zo hard gaat dat we alweer bijna aan het einde van het jaar terecht zijn gekomen.

Aan het einde van een vreemd jaar ook nog eens, maar misschien is dat juist wel een goede reden om wat meer stil te staan bij de leuke dingen. En deze Halloweenkoekjes zijn hele leuke koekjes. :)

Bakken van de koekjes

Voor het bakken van de Halloweenkoekjes gebruik je een basis koekjes recept. Wat het zo leuk maakt zijn natuurlijk de Halloween uitstekers. In dit geval zijn het oude die ik al een hele tijd had liggen, maar met de voorgaande link zie je een vergelijkbare set uitstekers. Of zoek even verder bij winkels zoals action en dergelijke. In deze tijd van het jaar kun je ongetwijfeld meer Halloweenkoekjes uitstekers vinden.

Halloween koekjes

Na het bakken laat je de koekjes goed afkoelen. Voor het bekleden met de icing moeten de halloweenkoekjes echt goed koud zijn.

Maak de icing nu en verdeel die over drie bakjes. Je gebruikt de witte icing voor de spookjes, de zwarte voor de vleermuizen en de oranje voor de pompoentjes. Uiteraard is dat slechts een suggestie. Als je jouw halloweenkoekjes heel anders wilt bekleden dan kan dat natuurlijk ook.

Check hier alle halloweenrecepten

Halloweenkoekjes

De leukste Halloweenkoekjes

Dit recept maakt ongeveer 50 koekjes
4.4 van 32 stemmen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Halloween
Porties 50 portie(s)

Benodigdheden

  • Deegroller
  • Halloween uitstekers

Ingrediënten
 

  • 500 gr bloem
  • 250 gr boter
  • 220 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • Versieren met
  • 200 gr poedersuiker
  • oranje en zwarte kleurstof eetbaar

Instructies
 

  • Klop de boter en suiker samen in een kom. Meng goed door tot het egaal en romig is geworden.
  • Voeg het ei en het vanille extract toe. Zeef de bloem uit boven de kom en mix tot een egaal deeg.
  • Neem een stuk bakpapier en leg hier het deeg op. Hierbovenop komt een tweede stuk bakpapier en rol het nu uit tot een dunne lap. Leg het minimaal een uur in de koelkast
  • Na het uur verwarm je de oven voor op 180˚C
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en rol dunner uit tot het mooi glad is.
  • Gebruik je uitstekers en leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat met bakpapier bekleed. Past het niet op een plaat, bak de koekjes dan in twee gedeeltes.
  • Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin zijn aan de randjes. Dan zijn ze in principe gaar.
  • Haal uit de oven en laat even afkoelen. Net uit de oven zijn ze nog een beetje zacht en breken snel. Even geduld dus. Na een paar minuten leg je ze op een rek om volledig af te koelen.
  • Versieren
  • Maak icing door poedersuiker te mengen met een beetje water. Verdeel de icing in drie bakjes en kleur de ene zwart en de ander oranje. Of gebruik je fantasie voor andere kleuren. Versier de koekjes met de icing.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.