Waarom deze Halloweenkoekjes zo leuk zijn
Deze Halloweenkoekjes zijn niet alleen lekker, maar ook ontzettend leuk om te maken en te versieren. Het deeg is eenvoudig te bereiden en vormt de perfecte basis voor allerlei griezelige creaties. Of je nu kiest voor spookjes, pompoenen of mummies, met een beetje fantasie maak je de leukste koekjes die je gasten zullen verrassen.
Het geheim van de lekkerste Halloweenkoekjes
Het geheim van het perfecte Halloweenkoekje ligt in het deeg. Door het deeg goed koud te laten rusten, krijg je een stevig koekje dat niet uitloopt tijdens het bakken. Het resultaat? Perfect gevormde koekjes die je moeiteloos kunt versieren. Een beetje geduld loont dus zeker de moeite.

Bakken van de Halloweenkoekjes
Voor het bakken van de Halloweenkoekjes gebruik je een basis koekjes recept, die staat hier beneden. Daarna gaat het pas echt leuk worden! Koekjes uitsteken, afbakken en als laatste… Versieren! Deze Halloween koekjes uitstekers zijn toch fantastisch? Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende soorten uitstekers, je kan ook zelf met een aardappelschil mesje figuurtjes uitsnijden.Ā
Na het bakken laat je de koekjes goed afkoelen. De koekjes moeten namelijk koud aanvoelen voordat je kan beginnen met het versieren met de icing.Ā Je kan de icing in allemaal verschillende kleuren mengen met eetbare kleurstof, zo zijn de opties eindeloos en kan jij je creativiteit helemaal los laten gaan!Ā

De leukste Halloweenkoekjes
Ingrediƫnten
- 500 gr bloem
- 250 gr boter
- 220 gr suiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
- Versieren met
- 200 gr poedersuiker
- oranje en zwarte kleurstof eetbaar
Bereidingswijze:
- Klop de boter en suiker samen in een kom. Meng goed door tot het egaal en romig is geworden.
- Voeg het ei en het vanille extract toe. Zeef de bloem uit boven de kom en mix tot een egaal deeg.
- Neem een stuk bakpapier en leg hier het deeg op. Hierbovenop komt een tweede stuk bakpapier en rol het nu uit tot een dunne lap. Leg het minimaal een uur in de koelkast
- Na het uur verwarm je de oven voor op 180ĖC
- Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en rol dunner uit tot het mooi glad is.
- Gebruik je uitstekers en leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat met bakpapier bekleed. Past het niet op een plaat, bak de koekjes dan in twee gedeeltes.
- Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin zijn aan de randjes. Dan zijn ze in principe gaar.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen. Net uit de oven zijn ze nog een beetje zacht en breken snel. Even geduld dus. Na een paar minuten leg je ze op een rek om volledig af te koelen.
- Versieren
- Maak icing door poedersuiker te mengen met een beetje water. Verdeel de icing in drie bakjes en kleur de ene zwart en de ander oranje. Of gebruik je fantasie voor andere kleuren. Versier de koekjes met de icing.
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka