Culinaire kunst van Hollandse bodem

Categorieën: Blogs

Culinaire kunst van Hollandse bodem

Ik ben opgegroeid met kunst en ook in mijn nieuwe huis hangt er in elke ruimte wel iets bijzonders. Dat hoeven helemaal geen dure exemplaren te zijn, maar waar ik wél meteen voor val, zijn objecten met een culinair tintje. Zeker als ze in eigen land zijn gemaakt!

Zo hangt er in mijn grote leefkeuken een hyperrealistisch schilderij van een spiegelei, gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Tjalf Sparnaay. Dit werk is iconisch en hangt over de hele wereld. Ook heel tof van Sparnaay is zijn gekookte eitje

https://www.instagram.com/p/B_uCKKIgO59/

In dit artikel licht ik graag een paar andere hele toffe culinaire werken uit, allemaal gemaakt door Nederlandse kunstenaars. Je zou uit sommigen bijna een hapje willen nemen…

Delftsblauwe oesters

In de online winkel matter .of material vind je de mooiste cadeaus, gecureerd door Arne Leliveld. Ik ben vooral wild enthousiast geworden van de handbeschilderde oesters, in prachtige Delftsblauwe motieven. Elk exemplaar is uniek; perfect om bijvoorbeeld je mooiste ringen in te bewaren.

https://www.instagram.com/p/B-4JLMclCjW/?igshid=dui72212m94e

Getekende boontjes

De kievitsboon, ook wel bekend als borlotti-boon, speelt de hoofdrol in deze illustratie van Emma Levie.

https://www.instagram.com/p/BwEQVlyFDoE/

Ze verkoopt haar werk ook online.

Krabje!

Ook Elise van Iterson maakt fantastische illustraties. Neem nou deze krab! Er komen trouwens vaker schaaldieren op haar Instagram-pagina voorbij; van kreeft tot garnaal.

Dit vogeltje houdt van venkel

De Nederlandse fotografe Marie Cecile Thijs is dol op de natuur, en in dit werk combineert ze een venkelknol met een parkietje. Prachtig!

https://www.instagram.com/p/B_K3Fy0l-1W/

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.