Crudo van zeebaars

YouTube video
crudo van zeebaars
Totale tijd15 minuten

Crudo van zeebaars

4.34 van 9 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 400 g dagverse zeebaarsfilet zonder huid
  • 3 radijsjes blad verwijderd kleine handvol tuinkers
  • 2 takjes Thais basilicum of gewoon basilicum
  • eetbare bloemen optioneel

Voor de dressing

  • 40 g kalamataolijven met pit
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • rasp en sap van 1 biologische limoen
  • 1 el honing
  • 1 el rodewijnazijn
  • snuf zoutvlokken

Bereidingswijze: 

  • Begin met het maken van de dressing. Ontpit de olijven, hak ze fijn en doe ze in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing toe, meng en breng op smaak met wat peper. Laat staan terwijl je verdergaat met de rest van de crudo.
  • Snijd de zeebaars, het liefst met een fileermes, zo dun mogelijk, haaks op de draad. Verdeel de vis in een enkele laag over een grote schaal en besprenkel hem met twee derde van de dressing.
  • Snijd de radijsjes op een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de vis, gevolgd door de tuinkers, blaadjes basilicum en eventueel wat eetbare bloemen.
  • Snijd de radijsjes op een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de vis, gevolgd door de
  • Besprenkel de crudo met de rest van de dressing en serveer meteen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.