

Crudo van zeebaars
Ingrediënten
- 400 g dagverse zeebaarsfilet zonder huid
- 3 radijsjes blad verwijderd kleine handvol tuinkers
- 2 takjes Thais basilicum of gewoon basilicum
- eetbare bloemen optioneel
Voor de dressing
- 40 g kalamataolijven met pit
- 50 ml extra vierge olijfolie
- rasp en sap van 1 biologische limoen
- 1 el honing
- 1 el rodewijnazijn
- snuf zoutvlokken
Bereidingswijze:
- Begin met het maken van de dressing. Ontpit de olijven, hak ze fijn en doe ze in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing toe, meng en breng op smaak met wat peper. Laat staan terwijl je verdergaat met de rest van de crudo.
- Snijd de zeebaars, het liefst met een fileermes, zo dun mogelijk, haaks op de draad. Verdeel de vis in een enkele laag over een grote schaal en besprenkel hem met twee derde van de dressing.
- Snijd de radijsjes op een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de vis, gevolgd door de tuinkers, blaadjes basilicum en eventueel wat eetbare bloemen.
- Snijd de radijsjes op een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de vis, gevolgd door de
- Besprenkel de crudo met de rest van de dressing en serveer meteen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.