Crudo van zeebaars

YouTube video

crudo van zeebaars
Totale tijd15 minuten

Crudo van zeebaars

4.34 van 9 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 400 g dagverse zeebaarsfilet zonder huid
  • 3 radijsjes blad verwijderd kleine handvol tuinkers
  • 2 takjes Thais basilicum of gewoon basilicum
  • eetbare bloemen optioneel

Voor de dressing

  • 40 g kalamataolijven met pit
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • rasp en sap van 1 biologische limoen
  • 1 el honing
  • 1 el rodewijnazijn
  • snuf zoutvlokken

Bereidingswijze: 

  • Begin met het maken van de dressing. Ontpit de olijven, hak ze fijn en doe ze in een kom. Voeg de rest van de ingrediĆ«nten voor de dressing toe, meng en breng op smaak met wat peper. Laat staan terwijl je verdergaat met de rest van de crudo.
  • Snijd de zeebaars, het liefst met een fileermes, zo dun mogelijk, haaks op de draad. Verdeel de vis in een enkele laag over een grote schaal en besprenkel hem met twee derde van de dressing.
  • Snijd de radijsjes op een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de vis, gevolgd door de tuinkers, blaadjes basilicum en eventueel wat eetbare bloemen.
  • Snijd de radijsjes op een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de vis, gevolgd door de
  • Besprenkel de crudo met de rest van de dressing en serveer meteen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.