Deze cottagecheese bowl met zoete aardappel, cottage cheese en gehakt bowl, heeft het allemaal: hij is eiwitrijk, bomvol smaak en binnen no-time klaar. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of om je meal-prep game naar een hoger niveau te tillen. En het mooiste? Dit gerecht is niet voor niets een ware TikTok-sensatie. Eén hap en je snapt waarom iedereen er massaal verliefd op is.
Waarom deze bowl een echte winnaar is
Laten we eerlijk zijn: we willen allemaal gerechten die ons voeden zonder in te leveren op smaak. Deze bowl tikt precies al die boxjes af!
Eiwitrijk en vullend: Dankzij het magere rundergehakt en de cottage cheese krijg je een flinke dosis proteïne binnen.
Simpel & makkelijk: Met slechts 40 minuten bereidingstijd staat deze krachtpatser zo op tafel, maar de oven doet het meeste werk!
Boordevol smaak: Vadouvan, sambal manis en een honing-citroendressing? Hallo smaakexplosie!
Viral & trendy: Je hebt ‘m vast al voorbij zien komen op social media. Nu is het eindelijk tijd om ‘m zelf te maken!

Cottagecheese bowl
De cottagecheese bowl is een smaakbom dankzij de perfecte mix van hartige, kruidige en frisse elementen. De zoete aardappel is heerlijk zacht en licht gekarameliseerd uit de oven. Het gehakt wordt op smaak gebracht met ui, knoflook, koriander en sambal manis, wat zorgt voor een diepe, licht pittige smaak. En dan die cottage cheese – de romige, frisse tegenhanger die het gerecht perfect in balans brengt. De finishing touch? Plakjes romige avocado en een sticky honing-citroen drizzle die alles bij elkaar trekt. Klinkt als een droom toch? Nou, dat is het ook!
Volop eiwit en proteïne
Cottage cheese is echt een geheime troef in de keuken. Niet alleen zit het bomvol eiwitten (hallo, spieropbouw en langer verzadigd blijven), maar het is ook mega veelzijdig. De romige, frisse smaak maakt ‘m de perfecte tegenhanger van de kruidige gehaktmix en de zoete aardappel. Bovendien is het een topkeuze als je je maaltijden net dat beetje voedzamer wilt maken, zonder dat het zwaar of machtig wordt. Dus als je nog niet standaard een pot cottage cheese in je koelkast hebt staan, is dit je teken om ‘m voortaan altijd in huis te halen!
Maak je eigen bowl perfect
Deze bowl is perfect zoals die is, maar je kunt ‘m helemaal naar jouw smaak tweaken. Extra pit? Voeg een snufje chilivlokken toe. Liever wat crunch? Strooi er wat geroosterde pompoenpitten over. Wat je ook doet, geniet er vooral intens van!

Cottagecheese bowl: Eiwitrijke bowl met gehakt, zoete aardappel en avocado
Benodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier
- rasp
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappelen
- 2 el olijfolie
- 1 1/2 tl vadouvan
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 15 gr koriander
- 450 gr mager rundergehakt
- 1 1/2 el sambal manis
- 2 stuks avocado
- 4 el honing
- 1 citroen
- 4 el cottage cheese
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg 1 el olijfolie en de vadouvan toe en breng op smaak met peper en zout. Schep om. Rooster de zoete aardappel 30 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
- Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de koriader fijn en bewaar de steeltjes en het blad apart.
- Verwarm 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt en de koriandersteeltjes toe en bak 10 minuten mee. Voeg 1 el sambal toe en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Roer de rest van de sambal door de honing. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de honing en pers de helft erboven uit.
- Verdeel de zoete aardappel, het gehakt, de avocado en de cottage cheese over 4 borden. Besprenkel met de honing.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.