Leuk voor Pasen: chocolade eiernestjes

Hoe maak je de chocolade eiernestjes?

Je begint met het smelten van de chocola. Ik gebruik hier melkchocola maar je kunt natuurlijk ook prima pure chocola gebruiken. Of een mix van beiden is ook lekker. Terwijl de chocola smelt breek ik wat cornflakes in een grote kom. Je hoeft het niet heel klein te breken, het hoeft geen gruis te worden.

Zodra de chocola gesmolten is verdeel je dit over de cornflakes. Zorg dat alle cornflakes wat van de chocola hebben meegekregen en ze allemaal een bruin jasje hebben.

Verdelen

Verdeel de cornflakes nu over 12 cupcake papiertjes. Leuk als je daar toevallig ook paascupcake papiertjes voor hebt, maar dat is geen must. Het is wel het handigste als je de papiertjes in een muffinblik zet, dan kun je ze makkelijk verplaatsen. En blijft de rommel een beetje beperkt.

In het midden van de cornflakes maak je een klein nestje. Dus in elk papiertje komt een holletje in het midden. Daar leg je per nestje drie eitjes in en je chocolade eiernestjes zijn compleet. Overigens wel handig om hier eitjes te gebruiken zonder papiertjes. Anders hapt het straks een beetje onhandig weg.

Uitharden

Laat nu de chocolade eiernestjes goed uitharden voor je ze serveert. Uitharden duurt ongeveer 2 uur. Hoeft niet perse in de koeling maar dan gaat het wel sneller.

Check hier alle paasrecepten.

chocolade eieren
chocolade eieren
Totale tijd2 uur 10 minuten

Chocolade eiernestjes

Deze leuke traktatie kun je goed maken met de kids!
4.72 van 7 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 personen
  • 200 gr melkchocola in stukjes
  • 85 gr cornflakes grote stukken iets kleiner gemaakt
  • 1 zak kleine paaseitjes
  • 12 cupcake papiertjes

Bereidingswijze: 

  • Doe de stukjes melkchocola in een hittebestendige kom.
  • Smelt de chocola au bain marie. Giet de gesmolten chocola over de cornflakes en roer het goed door tot het gecombineerd is.
  • Verdeel de cornflakes over cupcake papiertjes en maak een holletje in het midden voor het ‘nestje’. Doe drie eitjes per nestje erin.
  • Laat afkoelen en uitharden (ongeveer 2 uur)
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.