Cake recepten

Dit recept valt onder

Kersencake met kokos en cacao

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 40 minuten
  • Aantal personen 12

Ingredienten

130 gr zelfrijzend bakmeel

40 gr kokosrasp

45 gr cacaonibs

70 gr suiker

60 gr koude boter, in klontjes

200 ml karnemelk

100 ml amandelmelk

2 tl vanille extract

400 gr kersen, ontpit gewicht

Om te serveren

Een lekkere bol ijs of slagroom

Sharing is caring!

Zoete kersencake

Een van mijn favoriete fruitsoorten zijn kersen. Zo heerlijk! En ze zijn nu volop verkrijgbaar. Heb je zelf een kersenboom in de tuin dan is het altijd een beetje een uitdaging om alle kersen op tijd op te krijgen. Dus recepten zoals dit waar maar liefst 400 gram kersen in gaan zijn dan ideaal.

Heerlijk met een flinke bol ijs

Deze kersencake met kokos serveer ik graag met een flinke bol ijs. Maar slagroom is natuurlijk ook heerlijk!

Vegan

Dit recept is niet vegan maar kun je wel heel makkelijk vegan maken. In dat geval vervang je de boter door een plantaardige boter en vervang je de karnemelk door meer amandelmelk of kokosmelk. Zo heb je een vegan kersencake!

Deze heerlijke geitenyoghurt met kersen en witte chocola is ook een must-try!

Kersencake met kokos

Kersencake met kokos

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 130 gr zelfrijzend bakmeel
  • 40 gr kokosrasp
  • 45 gr cacaonibs
  • 70 gr suiker
  • 60 gr koude boter, in klontjes
  • 200 ml karnemelk
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 tl vanille extract
  • 400 gr kersen, ontpit gewicht

Om te serveren

  • Een lekkere bol ijs of slagroom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Doe het bakmeel, kokos, cacaonibs, suiker en het zout in een kom.
  3. Doe hier de koude boter bij en meng met je vingertoppen de boter door het meel heen tot je een kruimelig beslag overhoudt.
  4. Voeg de karnemelk en de amandelmelk toe en mix het met een garde even door. Meng het niet te lang.
  5. Doe het over in een ondiepe bakvorm.
  6. Verdeel de kersen over het beslag en zet in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot goudbruin en gaar.
  7. Serveer met ijs of slagroom

Nog meer lekkers