Geroosterde knolselderij en pastinaak met citroenmayonaise

Patat maar dan de gezondere variant. Zo omschrijf ik dit altijd en stiekem vind ik het eigenlijk ook gewoon nog lekkerder. Ik gebruikte voor dit recept knolselderij en pastinaak en serveer het met een lekker frisse citroenmayonaise.

Geroosterde knollen met citroenmayo 2
Totale tijd55 minuten

Geroosterde knolgroentes met citroenmayonaise

4.50 van 14 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)

Ingrediënten

  • 1/2 knolselderij schoongemaakt en in stukken
  • 2-3 stuks pastinaak in stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 3 teentjes knoflook
  • Verse kruiden rozemarijn, tijm
  • Mayonaise
  • 2 eidooiers
  • 1 el mosterd
  • 1 tl citroensap
  • Rasp van 1 citroen
  • 200 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Maak de knolgroenten schoon en snij in gelijke stukken. Spreid deze uit op een bakplaat en zorg dat ze niet boven op elkaar komen te liggen. Besprenkel deze met olijfolie, peper en zout en eventueel kruiden. Rozemarijn of tijm is hier ook heel lekker bij. Doe er wat teentjes knoflook bij.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster deze voor ongeveer 30-40 minuten of tot de groente gaar zijn.
  • Ondertussen maak je de mayonaise door 2 eidooiers te mengen met 1 el mosterd, 1 tl citroensap en de rasp van 1 citroen.
  • Voeg hier langzaam 200 ml zonnebloemolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout zodra het de juiste dikte heeft.
  • Heb je geen zin om zelf mayonaise te maken en heb je nog een potje staan? Dan kun je de snelle variant maken door de mayonaise te mixen met citroenrasp en citroensap.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.