Bijgerecht recepten

Geroosterde knolgroentes met citroenmayonaise

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • Bereiden 40 min.
  • P Aantal personen 2 personen

Ingredienten

1/2 knolselderij, schoongemaakt en in stukken

2-3 stuks pastinaak, in stukken gesneden

2 el olijfolie

peper en zout

3 teentjes knoflook

Verse kruiden (rozemarijn, tijm)

Mayonaise

2 eidooiers

1 el mosterd

1 tl citroensap

Rasp van 1 citroen

200 ml zonnebloemolie

Sharing is caring!

Patat maar dan de gezondere variant. Zo omschrijf ik dit altijd en stiekem vind ik het eigenlijk ook gewoon nog lekkerder. Ik gebruikte voor dit recept knolselderij en pastinaak en serveer het met een lekker frisse citroenmayonaise.

Bereidingswijze geroosterde knolgroentes

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Maak de knolgroenten schoon en snij in gelijke stukken. Spreid deze uit op een bakplaat en zorg dat ze niet boven op elkaar komen te liggen. Besprenkel deze met olijfolie, peper en zout en eventueel kruiden. Rozemarijn of tijm is hier ook heel lekker bij. Doe er wat teentjes knoflook bij.

Schuif de bakplaat in de oven en rooster deze voor ongeveer 30-40 minuten of tot de groente gaar zijn.

Ondertussen maak je de mayonaise door 2 eidooiers te mengen met 1 el mosterd, 1 tl citroensap en de rasp van 1 citroen.

Voeg hier langzaam 200 ml zonnebloemolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout zodra het de juiste dikte heeft.

Heb je geen zin om zelf mayonaise te maken en heb je nog een potje staan? Dan kun je de snelle variant maken door de mayonaise te mixen met citroenrasp en citroensap.

Nog meer lekkers