
Welkom!
Stap in mijn Aziatische wereld. In het Miljuschka Magazine neem ik je mee op reis via je smaakpapillen, maar daar stopt de reis niet! Ook hier in mijn wondere online wereld, heb ik bakken vol lekkers voor je. Wat je kan verwachten?
- Mijn rondje toko in videovorm
- Heerlijke recepten zoals mijn dumplings met gehakt en het basisrecept voor char siu
- Leesvoer over noedels, maar ook dé gouden tip om ze zelf te maken
- Meer Aziatische recepten die op mijn website staan
- En hier kan je de oplossing van jouw ingevulde puzzel invullen en kans maken op mijn culinaire puzzelboek
Puzzel je door Azië
WIN MIJN CULINAIRE PUZZELBOEK
Heb je de oplossing gevonden?
Dan maak je kans op Het Culinaire
Puzzelboek – Puzzels, recepten en meer
van Miljuschka (t.w.v. € 19,50), een
hilarisch puzzelboek bomvol weetjes en
verhalen over heerlijk eten en koken.
Meedoen kan tot 18 mei 2025. De winnaars ontvangen uiterlijk 18 juni 2025 per mail bericht. Kijk hier voor de actievoorwaarden.

Char siu zelf maken, zo doe je dat


Char siu basisrecept
Ingrediënten
- 3 el sojasaus
- 1 el hoisin
- 3 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry optioneel
- 2 el kristalsuiker
- 1/2 tl vijfkruidenpoeder
- Zout en witte peper
- Rode kleurstof optioneel
- 600 gr varkensschouder zonder bot
- 1 el honing
Benodigdheden
- Braadslee met rooster
Bereidingswijze:
- Meng de sojasaus, hoisin, Shaoxing rijstwijn of sherry, kristalsuiker, vijfkruidenpoeder, peper, zout en eventueel rode kleurstof door elkaar. Snijd het varkensvlees in repen van 10 cm en haal door de marinade. Laat 8 uur in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 230 °C of de hoogste stand van jouw oven. Haal het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en leg het op het rooster in de braadslee. Giet een laagje water in de braadslee, dit voorkomt dat de varkenssappen die van het vlees afdruipen gaan verbranden en roken. Als je geen braadslee met rooster hebt kan het ook gewoon in een ovenschaal met een klein laagje water.
- Bak het vlees 25 minuten, draai het dan om en bak het nog 15 minuten. Meng ondertussen de overgebleven marinade met de honing en 2 el water. Besmeer het vlees nadat het in totaal 40 minuten in de oven zit met dit mengsel. Draai het vlees om en besmeer de andere kant. Bak nog 10 minuten. Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Rondje toko
Mijn favorieten producten uit de toko? Ik deel mijn rondje toko met je, oftewel ik neem je bij de hand en we gaan samen shoppen!
Nog een recept, want dat verdien jij

Dumplings met gehakt
Ingrediënten
- 200 gr gehakt half om half
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1 tl sesamolie
- 4 bosuitjes
- 25 gyozavellen
- zonnebloemolie om te bakken
- Dipsaus
- 3 el sojasaus
- 3 el rijstazijn
- 1 bosui
Bereidingswijze:
- Meng het half-om-halfgehakt met de sojasaus, oestersaus en sesamolie. Snijd de bosui in dunne ringen en meng door het gehakt.
- Zet een klein kommetje met water neer. Vul een gyozavel met ca. 1 tl gehaktvulling, maak de rand van het vel nat met je vinger en druk de uiteinden tegen elkaar. Vouw in de rand in een mooi patroon (zie foto’s hier boven). Breng een grote pan water aan de kook. Kook de dumplings 3-5 minuten tot ze boven en giet af. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de dumplings aan één kant in circa 2 minuten goudbruin en knapperig.
- Maak de dipsaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen en serveer samen met de dumplings.
Bewaren
- Dumplings vriezen heel goed in en kunnen rechtstreeks uit de vriezer gekookt worden. Reken dan een extra minuutje. Spreid de dumplings uit op een bord of bakplaat en vries zo in zodat ze niet aan elkaar plakken. Zodra de dumplings helemaal zijn bevroren kun je ze in een zak doen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.