Aziatische recepten

Recept voor Tjap Tjoi

Samenvatting

  • Aantal personen 4

Ingredienten

500 gr eiernoedels

400 gr kipfilet

200 gr sugarsnaps

2 rode paprika's

2 el sesamzaadjes

1 tl maizena

200 ml kippenbouillon

zonnebloemolie om in te bakken

Benodigheden

Keukenpapier

Sharing is caring!

Tjap tjoy is een van de meest bestelde gerechten bij de buurtchinees en je maakt deze versie next level door gefrituurde noedels on top te serveren. Dat klinkt een stuk ingewikkelder dan het is en levert een mega indrukwekkend gerecht op. Probeer maar gewoon, je zult geen spijt krijgen.

Tjap tjoi

Tjap Tjoi

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 500 gr eiernoedels
  • 400 gr kipfilet
  • 200 gr sugarsnaps
  • 2 rode paprika's
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 tl maizena
  • 200 ml kippenbouillon
  • zonnebloemolie om in te bakken

Benodigheden

  • Keukenpapier

Instructies

    Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de eiernoedels zoals aangegeven op de verpakking, giet af en spoel af onder de koude kraan. Verhit een dikke laag zonnebloemolie in een wok of koekenpan en frituur hierin 1/5 deel van de gekookte noedels in 3-5 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

    Snijd de kipfilet in blokjes, maak de sugar snaps schoon en snijd de paprika in blokjes. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan in ca. 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.

    Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in en wok of koekenpan en bak hierin de blokjes kipfilet ca. 2 minuten. Voeg de sugar snaps en paprika toe en roerbak nog ca. 1 minuut. Meng de maizena met een paar eetlepels water en voeg samen met de kippenbouillon toe aan de pan. Laat 30-60 seconden zachtjes pruttelen tot de saus iets dikker wordt.

    Voeg de gekookte noedels toe en roer goed door tot de noedels weer warm zijn. Verdeel de noedels over vier borden, strooi het geroosterde sesamzaad eroverheen en maak elk bord af met gefrituurde noedels.

Nog meer lekkers