Airfryer recepten

Dit recept valt onder

Patatas bravas uit de airfryer

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 17 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

500 gr vastkokende aardappelen, geschild, in stukjes en kort voorgekookt

Zout

Voor de saus

80 ml olijfolie

1,5 el pittige paprikapoeder

Snufje cayenne (optioneel, afhankelijk van hoe heet je het wilt hebben)

1-2 el bloem

200 ml kippenbouillon

Zout naar smaak

2 el tomatenketchup

½ el honing

Sharing is caring!

Maak heerlijke patatas bravas thuis

Zoals beloofd hebben we ook nu weer een heerlijk recept uit de airfryer. Jouw favoriete buitenlandse gerechten die je nu gewoon thuis kunt maken. Vier vakantie in eigen land met de Staycation!

Het eerste recept was de pizza prosciutto, de tweede een Griekse moussaka en als derde een heerlijke Franse ratatouille

Verder naar Spanje

Dit keer gaat de reis verder naar Spanje en maak ik een heerlijke patatas bravas. Of je dit nu als snack wilt genieten of als tapasgerechtje, in beide gevallen is het heerlijk.

Ik maakte het met een lekker pittige tomatensaus. Dat hoort officieel bij patatas bravas maar ik vind het persoonlijk ook erg lekker met een goede aïoli.

In de airfryer is het bovendien zo klaar, dus ik zou bijna zeggen: maak meteen twee porties! Eentje met de tomatensaus en eentje met een lekker romige aïoli. Twee vliegen in een klap!

Even voorkoken

Het hoeft niet perse maar ik vind zelf dat de aardappeltjes krokanter worden als ik ze heel even kort voorkook voor de patatas bravas. Heb je daar geen zin in dan laat je ze een paar minuutjes langer in de airfryer.

Wil je weten welke airfryer ik gebruik? Die vind je hier

Patatas bravas uit de airfryer

Patatas bravas uit de Airfryer

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 17 minuten
Totale tijd: 22 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappelen, geschild, in stukjes en kort voorgekookt
  • Zout

Voor de saus

  • 80 ml olijfolie
  • 1,5 el pittige paprikapoeder
  • Snufje cayenne (optioneel, afhankelijk van hoe heet je het wilt hebben)
  • 1-2 el bloem
  • 200 ml kippenbouillon
  • Zout naar smaak
  • 2 el tomatenketchup
  • ½ el honing

Instructies

    Voor de patatas bravas kook ik de aardappeltjes even kort voor. Twee tot drie minuten is voldoende maar dat zorgt dat ze net even wat krokanter worden in de airfryer.
    Laat de aardappeltjes goed afkoelen en uitlekken voor je ze in de airfryer doet.
    Bak ze op 180˚C voor ongeveer 17 minuten (met smart sensing technology kwam het uit op 17 minuten)

    Maak de saus door de ingrediënten bij elkaar te mengen in een steelpannetje. Breng dit aan de kook en laat even indikken. Breng op smaak met zout en peper indien nodig.
    Serveer de goudgeel gebakken aardappeltjes met de pittige saus.

    Ook heerlijk met aïoli!

Notes

De Smart Sensing Technology is een feature van de nieuwe Philips Airfryer XXL en zorgt ervoor dat de tijd en de temperatuur automatisch wordt aangepast tijdens de bereiding. Hierdoor is het eten altijd perfect gaar.

Nog meer lekkers