Weekmenu week 9

Elke week weer bedenken wat je op tafel zet kan een uitdaging zijn. Daarom heb ik weer een heerlijk en gevarieerd weekmenu voor je samengesteld. Van hartverwarmende stoofgerechten tot lichte en frisse maaltijden: deze gerechten brengen smaak, gemak en een flinke dosis plezier in de keuken. Een nieuwe week, betekent: nieuwe ronde, nieuwe kansen!  

Maandag – Braadworst in cider-mosterdsaus

Braadworst in cider mosterdsaus

Maandag is bij uitstek een dag om lekker eten op tafel te zetten. En wat is er beter dan sappige braadworst in een romige cider-mosterdsaus? Dit gerecht heeft een heerlijke balans tussen hartig, romig en lichtzoet door de cider. Serveer het met een smeuïge aardappelpuree of knapperig stokbrood om die overheerlijke saus helemaal op te dippen. Een perfect begin van de week! 

Braadworst in cider-mosterdsaus

Dinsdag – Kipstoof met meiknol en orzo

Kipstoof met meiknol en orzo miljuschka

Dinsdag staat in het teken van slow food zonder uren in de keuken te staan. Deze kipstoof met meiknol en orzo is zo’n gerecht waar je blij van wordt. De malse kip, de licht pittige meiknol en de romige orzo zorgen voor een heerlijk bord vol smaak en textuur. Het is een gerecht dat een beetje voelt als een warme knuffel, precies wat je nodig hebt op een drukke dag zo midden in de week.  

Kipstoof met meiknol en orzo

Woensdag – Shakshuka met koriander-yoghurt

shakshuka met koriander yoghurt

Op woensdag gaan we voor een kleurrijke, kruidige en vooral makkelijke maaltijd: shakshuka! Dit Midden-Oosterse gerecht met gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus is een echte smaakbom. De frisse koriander-yoghurt tilt het gerecht naar een hoger niveau en zorgt voor een perfect contrast met de warme specerijen. Serveer met knapperig brood om lekker mee te dippen! 

Shakshuka met koriander-yoghurt

Donderdag – Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes

Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes

Donderdag houden we het licht en fris met deze verrassend lekkere pasta. Spruitjes krijgen een totaal nieuwe dimensie wanneer je ze karameliseert, en in combinatie met citroen en Parmezaanse kaas ontstaat er een perfect samenspel van smaken. Een simpel, snel maar oh zo smaakvol gerecht dat bewijst dat je met een paar ingrediënten iets geweldigs op tafel kunt zetten. 

Simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes

Vrijdag – Vietnamese pizza van rijstvellen

Vietnamese pizza

Vrijdag is snack night! En waarom dan niet eens een totaal andere twist aan pizza geven? Deze Vietnamese pizza van rijstvellen is knapperig, licht en vol umami-smaken. Je hebt geen deeg nodig, want de rijstvellen zorgen voor de perfecte krokante bodem. Beleg ‘m met je favoriete toppings en duik met de hele familie in een nieuw weekend-ritueel! 

Vietnamese pizza van rijstvellen

Zaterdag – Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 2.0

Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 3

Zaterdag is de dag voor een gezellige maaltijd die je gemakkelijk deelt. Deze pita’s met malse lamsbiefstuk en een frisse Griekse salade zijn precies dat: een smaakexplosie en ook nog eens leuk om te maken. De kruiden, de knapperige pita en de sappige lamsbiefstuk maken dit een echte weekend-topper. Perfect voor een avondje borrelen met vrienden of gewoon lekker samen aan tafel. 

Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 2.0

Zondag – Rum-kokosballetjes

Rum-kokosballetjes

Zondag is om te genieten. En hoe kan dat beter dan met deze heerlijke rum-kokosballetjes? Ze zijn zoet, zacht en hebben een subtiele kick door de rum. Perfect bij een kop koffie of als een klein snoeperijtje na het eten. En bonus: ze zijn supermakkelijk te maken. Dus duik de keuken in en trakteer jezelf op een zoete afsluiting van de week! Wil je nou graag dat deze rum-kokosballetjes kids proof zijn? Dat kan zeker! Check het recept hiervoor.  

Rum-kokosballetjes

Geniet van je week! Met dit weekmenu wordt koken gegarandeerd weer een feestje.  

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.