Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Maar deze week kies ik vooral ook voor makkelijk. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door zeven heerlijke gerechten.
Maandag – Gevulde paprika’s met roomkaas
We trappen de week af met een vegetarisch gerecht: gevulde paprika’s met roomkaas. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel eenvoudig te bereiden. Snijd de paprika’s doormidden, vul ze met een mengsel van roomkaas, kruiden en eventueel wat groenten naar keuze, en zet ze in de oven totdat ze gaar zijn. Serveer met een frisse salade en je hebt een complete maaltijd.
Gevulde paprika’s zijn een ideaal gerecht voor een drukke doordeweekse dag. Je kunt ze van tevoren voorbereiden en als je thuiskomt hoef je ze alleen nog maar even in de oven te schuiven. Varieer eindeloos met de vulling en pas het gerecht zo aan op jouw smaak.
Dinsdag – Gevuld naanbrood met kaas
Op dinsdag gaan we voor comfort food: gevuld naanbrood met kaas. Verwarm het naanbrood in de oven en vul het daarna met geraspte kaas en eventueel wat fijngesneden groenten of kruiden. Even terug de oven in totdat de kaas gesmolten is en je kunt genieten van een heerlijk warm broodje.
Woensdag – Pasta met gebakken zalm, verse tuinbonen en citroen
Halverwege de week is het tijd voor een lekker pastagerecht met vis. Bak de zalm in een pan totdat deze gaar is en meng ondertussen de gekookte pasta met verse tuinbonen, een scheutje olijfolie, wat citroensap en geraspte citroenschil. Serveer de pasta met de gebakken zalm en bestrooi met wat verse peterselie.
Zalm en citroen is een klassieke combinatie die altijd werkt. De frisse smaak van de citroen prikkelt je smaakpapillen en maakt de zalm nog lekkerder.
Donderdag – Eenpansgerecht creamy orzo
Op donderdag houden we het lekker simpel met een eenpansgerecht: deze romige orzo. Dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel, ideaal dus voor een drukke doordeweekse dag. De combinatie van pasta, tomaat en kikkererwten is een verrassende en gezonde combinatie.
Vrijdag – Big Mac taco’s
Op vrijdag gaan we voor een fusion gerecht: Big Mac taco’s. Maak het gehakt op smaak met de typische Big Mac kruiden en bak het gaar. Verwarm de taco’s volgens de verpakking en vul ze met het gehakt, gesneden ijsbergsla, kaas, augurken en een zelfgemaakte Big Mac saus. Krokant, fris en vol smaak! Met dit gerecht geef je een leuke twist aan de welbekende taco’s. Door de smaak van de Big Mac na te bootsen creëer je een vertrouwd fastfood gevoel, maar dan een stuk gezonder. Serveer de taco’s met wat frietjes of aardappelpartjes voor een complete maaltijd.
Zaterdag – Zeevruchtenrisotto uit de oven
In het weekend heb je misschien wat meer tijd om in de keuken te staan. Een heerlijke zeevruchtenrisotto uit de oven is dan een goed idee. Roer de risotto op het fornuis totdat deze bijna gaar is en meng er dan de zeevruchten doorheen. Verdeel over een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet nog even in de oven tot een goudbruin korstje. Neem een hap en je gaat via je smaakpapillen even op vakantie.
Zondag – Churros met misokaramelsaus
We sluiten de week zoet af met churros met misokaramelsaus. De zoete, krokante churros zijn heerlijk op zichzelf, maar met de hartige smaak van de misokaramel erbij wordt het een bijzonder dessert. Serveer de churros warm met de saus ernaast om te dippen.
Churros zijn lange gefrituurde deegsticks die knapperig van buiten en zacht van binnen zijn. In combinatie met de zoete karamelsaus waar een vleugje miso doorheen zit, zorgt dit voor een unieke smaaksensatie. Een perfect dessert om je weekend mee af te sluiten!
Ik hoop dat ik je met dit menu weer volop inspiratie heb gegeven voor de komende week. Zoals je ziet, hoeft lekker eten niet ingewikkeld te zijn. Met een paar simpele ingrediënten en wat creativiteit zet je in no-time iets heerlijks op tafel. Eet smakelijk!