De zomer is in volle gang, en dat vieren we met heel veel lekker eten! Frisse en gezellige borden en comfortfood dan net even wat lichter aanvoelt. Of je nu in de tuin zit met een glas rosé, kids hebt rondrennen in het zwembadje, of gewoon lekker met de ventilator aan op de bank ligt. Dit weekmenu gaat je week zoveel lekkerder maken. Kom maar door met die zon, en kom maar door met dat lekkere eten!
Maandag – Caesar pasta salade

We trappen af met een klassieke topper in een zomers jasje. Deze Caesar pasta salade is crunchy, romig en fris tegelijk. De sappige kip, zoute spekjes en romige dressing maken het een maaltijdsalade waar je u tegen zegt. Perfect als je het weekend nog een beetje wilt uitluiden maar geen zin hebt in gedoe. Tip van mij: maak extra veel en lunch er morgen ook lekker mee.
Dinsdag – Mexicaanse taco bowl

Taco Tuesday, maar dan zonder gekruimel op je shirt. Deze Mexicaanse bowl is simpel gezegd een taco in een kom, maar dan nog lekkerder. Krokante tortilla’s, kruidige gehakt, maïs, bonen, frisse yoghurt en limoen, alles komt samen in één gezellige schaal. En psst… kinderen vinden dit ook een feestje, zeker als ze zelf mogen bouwen.
Woensdag – Tagliatelle met garnalen

Even fancy doen, gewoon op woensdag. Deze tagliatelle met garnalen is zo’n gerecht dat eruitziet alsof je het bij een hip Italiaans tentje hebt besteld, maar dan gewoon uit jouw eigen pan. Romig, knoflookachtig, een tikkie spicy en dan die perfect gegaarde garnalen… Oh yes. Lekker met een glaasje witte wijn erbij als je jezelf echt wil trakteren. Breek de week!
Donderdag – Gehaktballetjes in zoetzure saus met ananas en paprika

Vandaag gaan we full-on comfort food, maar dan zomers en kleurrijk. Deze gehaktballetjes in zoetzure saus brengen je terug naar de Chinees van vroeger, maar dan homemade, beter en gezonder. Met stukjes ananas en paprika krijg je die perfecte balans van zoet, zuur en hartig. Lekker met rijst of noedels.
Vrijdag – Traybake met teriyaki zalm

Vrijdag is visdag, en dan liefst iets wat weinig afwas oplevert. Deze traybake is je ultieme weekafsluiter: gemarineerde zalm in sticky teriyakisaus, omringd door groentes die lekker mee roosteren. Alles op één plaat, hup de oven in, klaar. Serveer met rijst of noedels en je hebt een maaltijd die niet alleen heerlijk is, maar er ook nog eens fantastisch uitziet.
Zaterdag – Poké bowl met spicy tuna

Zaterdag = genieten. Deze poké bowl met spicy tuna is fris, pittig, kleurrijk en licht. Je kunt ‘m makkelijk aanpassen met wat jij in huis hebt, maar de combinatie van rijst, rauwe tonijn, avocado en pittige mayo blijft een winnaar. Zin in een glaasje sake of bubbels erbij? Gewoon doen. Je hebt het verdiend.
Zondag – Scones met bramen en tijm-mascarpone

Zondagen zijn er om traag te starten, en liefst met iets dat ruikt naar een bakkerswinkel in Zuid-Engeland. Deze scones zijn een match made in heaven: kruimelig, fruitig en met een zachte mascarponecrème met een hint van tijm. Perfect bij de koffie of als je een zomerse brunch op tafel wil zetten. Extra punten als je ze buiten eet, in de zon, met een kop thee en het Miljuschka magazine erbij!
Geniet van deze zomerse eet week, vol smaak en zon op je bord.