Weekmenu week 22

De zon begint te lonken, de dagen worden langer en onze trek krijgt een zomers randje. Tijd om die keuken in te duiken met gerechten die je niet alleen blij maken, maar ook nog eens verrassend makkelijk zijn. Deze week nemen we je mee op een reis vol smaken: van hartverwarmende stamppot met een twist tot sexy salade bowls en comfortfood waar je u tegen zegt. En natuurlijk sluiten we af met een toetje om van te dromen.

Maandag – Maak je eigen salade bowl: makkelijk en gezond

Salade bowl

We trappen de week fris en fruitig af. Maandag is de dag waarop we het allemaal net even wat lichter willen. En al helemaal na een weekend DiscoDip festival. Ik heb denk ik wel 4 dagen nodig om bij te komen. Maar voor nu dus op maandag deze zelfgemaakte salade bowl. Denk crunchy groenten, iets romigs (hallo hummus of een eitje), een goeie bite (quinoa, bulgur, rijst, leef je uit) en een dressing die alles samenbrengt. Je kunt hier alle kanten mee op. Pak wat je in huis hebt, flans het in een bowl, en voel je direct gezonder dan je buurvrouw met haar kant-en-klare maaltijd.

 

Maak je eigen salade bowl: makkelijk en gezond

Dinsdag – Zomerse andijvie stamppot met pesto en zongedroogde tomaat

Zomerse andijvie stamppot

Stamppot? Op een zonnige lentedag? JA! Want deze variant is licht, fris en zo vol smaak dat je spontaan de klompen uit doet. De rauwe andijvie zorgt voor crunch, de pesto geeft die Italiaanse touch en de zongedroogde tomaatjes… ja, die geven gewoon zon op je bord. Comfortfood met een zuidelijk accent. Dit wil je.

Zomerse andijvie stamppot met pesto en zongedroogde tomaat

Woensdag – Risotto met prei, gorgonzola en bacon

Risotto met prei gorgonzola en bacon

Woensdag is risottodag. Waarom? Omdat je even mag vertragen. Roeren, proeven, bijschenken, pure meditatie in de pan. En dan die combinatie van romige gorgonzola, zachte prei en crispy bacon… Dit is het soort gerecht waarbij je ineens denkt: Waarom ben ik nog niet geëmigreerd naar Italië met een varkentje onder m’n arm?

 

Risotto met prei, gorgonzola en bacon

Donderdag – Eenpansrijst met misokip en snelle komkommerpickles

Eenpansrijst met misokip en snelle komkommerpickles

Doordeweeks, druk, kids onder je arm, werkmail nog open… dan wil je een gerecht dat snel, voedzaam en lekker is. Deze eenpansheld maakt het waar. Hartige miso, sappige kip, en een friszuur accent van komkommerpickles: het is een feestje in één pan. Minder afwas, meer tijd voor jezelf. Win-win.

Eenpansrijst met misokip en snelle komkommerpickles

Vrijdag – Pistache pesto pasta  

Pasta pesto pancetta miljuschka

Deze pistache pesto pasta is fluweelzacht, nootachtig en gewoonweg zwoel. Perfect om het weekend mee in te luiden. Maak het voor jezelf met een glas witte wijn, of verras er je lief mee. Wie deze pasta eet, weet: het leven is te kort voor saaie maaltijden.

 

Pistache pesto pasta  

Zaterdag – Broodje biefstuk met geroosterde groentes

broodje geroosterde groentes en biefstuk

Weekend, tijd voor bourgondisch genieten. Dit broodje biefstuk is niet zomaar een snack. Dit is een volwaardig bordje geluk, tussen twee sneetjes brood. Sappige biefstuk, perfect gegrild, met gegrilde groentes die barsten van smaak. Lekker messy, lik je vingers er maar bij af.

Broodje biefstuk met geroosterde groentes

Zondag – Duizend lagen appeltaart

Screenshot

De week afsluiten doen we groots. En zoet. Deze duizend lagen appeltaart is een ode aan geduld en genot. Flinterdunne laagjes appel, een knapperige korst, een snufje kaneel en een vleugje magie. Serveer met een dot slagroom of een bolletje vanille-ijs en je hoort de engelen zingen. Appeltaart typisch voor de herfst? Nou, deze absoluut niet.

Duizend lagen appeltaart

Dat was ‘m weer, een week vol borden om je vingers bij af te likken. Hopelijk heb je genoten, gekokkereld en misschien zelfs een dansje gedaan in de keuken. Onthoud: eten is meer dan brandstof: het is troost, vreugde, verbinding. En met een beetje creativiteit maak je van elke maaltijd een moment om niet te vergeten.

Tot de volgende, met nog meer lekkers. Blijf koken, blijf proeven, blijf genieten.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.