Weekmenu week 19

Oh jongens, deze week wordt echt één groot eetfestijn! Ik heb weer een weekmenu voor je in elkaar geflanst dat bol staat van de smaak, het gemak en vooral: de gezelligheid. Van sappige gehaktballetjes tot Caribische biefstukjes en van een knetterfrisse Griekse salade tot een super simpele aardbeiencake waar je u tegen zegt. Of je nu kookt voor een heel huishouden vol hongerige monden, of gewoon voor jezelf, deze recepten maken je week net een beetje lekkerder.

Maandag – Gehaktballetjes in zoetzure saus met ananas en paprika

Gehaktballetjes in zoetzure saus met ananas en paprika

We trappen de week af met een echte allemansvriend. Want serieus: wie kan er nou nee zeggen tegen juicy gehaktballetjes die zwemmen in een sticky, zoetzure saus vol ananas en paprika? Deze heerlijke balletjes maken elke maandag meteen feestelijk.

Serveer ze met rijst en je hebt instant blijheid op je bord. Lekker retro, maar helemaal van nu. Snel, simpel en mega smaakvol!

 

Gehaktballetjes in zoetzure saus met ananas en paprika

Dinsdag – Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto

Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto

We gaan dinsdag voor chic-doch-simpel. Perfect gegaarde zalm, knapperig van buiten, zijdezacht van binnen, op een romige puree van bloemkool en knolselderij. Niet te vergeten: die frisgroene peterselie-pesto die echt alles bij elkaar brengt. Dit is een bord vol smaak en een feestje voor je lijf. Bonuspunten: het ziet eruit alsof je een chef bent, maar het is echt kinderlijk eenvoudig om te maken. Ideaal voor een doordeweeks dus.

Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto

Woensdag – Upside down plaattaart met groene asperges

Asperge plaattaart miljuschka

Vandaag maken we een knettergezellige upside down plaattaart. Groene asperges stelen hier de show, samen met lekker veel kaas en krokant bladerdeeg. Een plaattaart betekent: lekker kliederen, snel in de oven schuiven en klaar ben je. Serveer er een frisse salade bij en jouw woensdagavond kan niet meer stuk. Perfect comfortfood waar je weinig voor hoeft te doen.

 

Upside down plaattaart met groene asperges

Donderdag – Tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen miljuschka

Op donderdag gaan we op Italiaanse tour. Een heerlijke, romige tagliatelle met sappige garnalen. Frisse citroen, knoflook, misschien een vleugje chili… Dit gerecht bewijst dat minder echt meer kan zijn. Met maar een paar ingrediënten tover je een pasta op tafel waar iedereen stil van wordt. Lekker luxe zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan. En hallo, pasta op donderdag is sowieso een briljant plan.

Tagliatelle met garnalen

Vrijdag – Caribisch biefstukje met mango-koriandersalsa

Caribisch biefstukje

Vrijdag is het tijd om die weekend vibes aan te slingeren! Deze Caribische biefstuk brengt meteen de zon op je bord. Het perfect gebakken vlees (sappig van binnen, lekker gekruid) gecombineerd met een frisse, zoetzure salsa van mango en koriander, is écht een feest.

 

Caribisch biefstukje met mango-koriandersalsa

Zaterdag – Griekse maaltijdsalade met gegrilde kip

Griekse salade met gegrilde kip miljuschka

Deze Griekse maaltijdsalade is precies wat je zoekt op een zaterdag. Sappige gegrilde kip, knapperige groenten, zoute feta en olijfjes, alles op één groot bord.
Het is fris, het is gezond, en het staat zo op tafel. Extra lekker als je de kip even marineert voor wat extra smaakexplosie. Ideaal na een drukke zaterdag of een dagje zon.

 

Griekse maaltijdsalade met gegrilde kip

Zondag – Super simpele aardbeien-lepelcake

aardbeien sumac cake min

Jullie weten het ondertussen al: zondag = bakdag! En als je geen zin hebt in ingewikkelde taferelen, dan is deze aardbeien-lepelcake jouw nieuwe go-to recept. Alle ingrediënten gaan in de bakvorm en klaar ben je. Frisse aardbeien maken ‘m lekker zomers, en de textuur is precies zoals je wil: luchtig, sappig en heerlijk zoet.

 

Super simpele aardbeien-lepelcake

Zo, dat was me het weekje wel, hè? Je hebt gekokkereld, gesnoept, gesmuld en misschien hier en daar een beetje geknoeid, maar hé, dat hoort erbij. Koken mag messy zijn, zolang het maar met liefde gebeurt. Hopelijk heb je net zo genoten van deze recepten als ik van het samenstellen van dit menu. Vergeet niet lekker te variëren, te proeven (ja, uit de pan mag gewoon) en vooral: jezelf niet te serieus te nemen in de keuken.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.