Weekmenu week 18

Het leven is al druk genoeg, dus waarom zou je elke dag moeten nadenken over wat er op tafel komt? Met dit weekmenu heb je elke dag iets heerlijks om naar uit te kijken. Dit menu is een ode aan gezellig tafelen. Zet je schrap voor een weekje vol smaak en gezelligheid, smakelijk.

Maandag – Ovenschotel met aardappel en gehakt

Gehakt en aardappelschotel Miljuschka

Maandag vraagt om gemak en gezelligheid. Deze ovenschotel is als een warme knuffel op je bord. Aardappeltjes, smeuïg gehakt, een laagje kaas… je weet wel, zo’n gerecht waarvan je stiekem hoopt dat er nog een restje overblijft voor morgen (spoiler: die kans is klein). Lekker ouderwets maar oh zo lekker!

 

Ovenschotel met aardappel en gehakt

Dinsdag – Zoetzure garnalen met rijst

Zoetzure garnalen met rijst miljuschka

Vandaag duiken we de Aziatische keuken in! Deze zoetzure garnalen knallen van je bord met hun combinatie van zoet, zuur en een tikje pit. Binnen 20 minuten klaar, dus meer tijd voor jezelf, of die mega berg wasgoed… Serveer met rijst en de maaltijd is compleet.

Zoetzure garnalen met rijst

Woensdag – Traybake met kip, rabarber en aardappel

Traybake kip rabarber met MIl miljuschka

Traybake = alles op één plaat, de oven doet het werk, jij kan het even rustig aan doen. Rabarber in een hartig gerecht? Jazeker! Het friszure van de rabarber tilt de kip en aardappeltjes naar een next level. Verrassend, kleurrijk en supermakkelijk. Bonuspunten als je een extra portie maakt voor de lunch morgen.

 

Traybake met kip, rabarber en aardappel

Donderdag – Oosterse karbonaadjes met paksoi en noedels

Oosterse karbonaadjes

Vandaag eten we karbonaadjes, maar dan wel met een Oosterse twist. Pak je koffers maar, want we gaan op reis via onze smaakpapillen. Maak je bordje compleet met gegrilde paksoi, je favoriete noodles en frisse partjes limoen.

Oosterse karbonaadjes met paksoi en noedels

Vrijdag – Pasta met gebakken zalm, verse tuinbonen en citroen

Pasta met gebakken zalm verse tuinbonen en citroen

Vrijdag is visdag! Deze pasta is licht, fris en bomvol smaak. De zalm is lekker crispy gebakken, de tuinbonen zorgen voor een bite, en dat vleugje citroen maakt het helemaal af. Ideaal met een glaasje witte wijn erbij. Even stilstaan en genieten, want: hello weekend!

 

Pasta met gebakken zalm, verse tuinbonen en citroen

Zaterdag – Courgette lasagne

Courgette lasagne met Mil

Zaterdag is vaak zo’n dag waarop je wel lekker wilt eten, maar even geen zware kost. Deze courgette lasagne is dan jouw vriend. Geen pasta, maar plakjes courgette, en geloof me, je mist helemaal niks. Bomvol groenten, romige saus en natuurlijk een kaaskorstje om van te dromen. Een heerlijk lente recept als je het mij zal vragen! Je kan ‘m van tevoren maken en in de oven schuiven wanneer het jou uitkomt, ideaal toch?

 

Courgette lasagne

Zondag – Espresso chocoladekoekjes 

Koekjes met capsules verpakking miljuschka

Hallo, zondag bakdag. En als je het mij vraagt, zijn deze espresso chocoladekoekjes de perfecte manier om de zondag mee te beginnen. Stel je voor, een heerlijke combinatie van rijke chocolade en de diepe, aromatische smaak van de L’OR espresso. De buitenkant is knapperig, terwijl de binnenkant zacht en chewy blijft, oftewel perfectie. Nog een extra bakkei koffie erbij en je zondag kan niet meer stuk.

 

Espresso chocoladekoekjes 

Hopelijk heb jij geen stress over wat er op tafel komt deze week. Alles is easy, smaakvol en met liefde gemaakt, precies waar ik voor sta. En vergeet niet: eten is er om van te genieten en om te delen! Dus schuif aan, nodig uit wie jij wilt en maak van elke maaltijd een feestje. Tot volgende week!

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.