Weekmenu week 13

Nieuwe week, nieuwe kansen en vooral: nieuw lekkers op tafel! Of je nu een drukke doordeweekse dag hebt of uitgebreid wilt uitpakken in het weekend, met mijn weekmenu zit je altijd goed. We gaan van hartverwarmende ovenschotels naar tropische garnalen en eindigen de week met een goddelijke cake. Klaar? Oké, let’s go!

Maandag – Ovenschotel met aardappel en gehakt

Gehakt en aardappelschotel Miljuschka

Op maandag is het tijd voor comfortfood. Punt. We starten de week met een heerlijke ovenschotel, want maandag is al zwaar genoeg. Ik kies voor een klassieker, maar geef er wel mijn eigen twist aan een ovenschotel met aardappel en gehakt. Ideaal voor een drukke start van de week!

Ovenschotel met aardappel en gehakt

Dinsdag – Mexicaanse taco bowl

Mil Mexicaanse taco bowl

Dinsdag doen we een dansje in de keuken met een Mexicaanse taco bowl. Het is snel, kleurrijk en bomvol smaak! Denk aan pittig gekruid gehakt, romige avocado, knapperige nacho’s en een frisse salsa. Dit gerecht is als een feestje in een kom en zorgt ervoor dat je spontaan een sombrero op wilt zetten. ¡Vamos!

Mexicaanse taco bowl

Woensdag – Zoetzure garnalen met rijst

zoetzure garnalen met rijst

Halfway there… We halen de tropische vibes in huis met een bord vol zoetzure garnalen. Die heerlijke balans tussen zoet, zuur en een tikkie pittig maakt dit een gerecht waar je je vingers bij aflikt. Combineer het met fluffy rijst en een frisse komkommer pickle, en je waant je even op een wit zandstrand. Lekker drankje erbij en de woensdag is compleet ;)

Zoetzure garnalen met rijst

Donderdag – Normandische kip

Kip normandie met appel min 1

Donderdag duiken we de Franse keuken in met deze waanzinnige Normandische kip. Denk aan romige saus, zachte stukjes appel en een vleugje cider voor die heerlijke diepte in de smaak. Dit gerecht heeft die ‘je ne sais quoi’ waar je instant gelukkig van wordt. Dit is gegarandeerd genieten van een stukje culinair Frankrijk aan je eettafel.

Normandische kip

Vrijdag – Broodje kaassoufflé

Broodje kaassoufle uniekaas miljuschka

Het is vrijdag en dat betekent snack o’clock! We trappen het weekend af met een guilty pleasure van jewelste: een broodje kaassoufflé. Krokant van buiten, smeuïg van binnen en gewoonweg niet te weerstaan. Combineer ‘m met de frisse dille saus voor een gloednieuwe smaakbeleving. Ohja, en vergeet de kaas niet, zoveel kaas. Yum!

Broodje kaassoufflé

Zaterdag – Spaghetti met pompoen en salami

Spaghetti met pompoen en salami

Zaterdag is de dag om lekker uit te pakken, en deze spaghetti met pompoen en salami is daar perfect voor. De zoete pompoen en pittige salami zijn een gouden duo en maken dit gerecht heerlijk romig en hartig tegelijk. Pak een goed glas rode wijn, zet je favoriete playlist op en kook de sterren van de hemel.

Spaghetti met pompoen en salami

Zondag – Pompoencake

Pompoencake

Zondag = bakdag! We sluiten de week af met een waanzinnig lekkere pompoencake. Perfect kruidig, licht zoet en met een smeuïge bite. Of je ‘m nu bij de koffie eet, als ontbijt of als toetje, deze cake wil je gewoon de hele dag door eten. Misschien zelfs twee keer bakken, want hij is zo lekker dat ‘ie binnen no-time op is.

Pompoencake

Zo, dat is weer een week vol heerlijke gerechten om van te smullen. Of je nu gaat voor een snelle maaltijd of uitgebreid wilt tafelen, er zit voor iedereen wat bij. Dus, haal die boodschappen in huis en ga genieten van je week!

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.