Weekmenu week 12

Voor één keer heb ik een speciaal Aziatisch weekmenu samengesteld. Ik heb namelijk een nieuw magazine gemaakt: Azië van A tot Z. Ben jij ook zo dol op de geuren, kleuren en smaken van de Aziatische keuken? Dan heb ik een heerlijke culinaire reis voor je in petto! Met dit Aziatische weekmenu geniet je elke dag van een gerecht met een exotische twist. Van romige curry’s tot knapperige salades en ultieme comfortfood zoals ramen en gestoomde broodjes. Perfect voor een smakelijke week vol variatie! Ga je mee? Dan duiken we samen in een wereld vol Aziatische recepten. Ik kan niet wachten!  

Maandag – Thaise curry met zalm en kokos

Thaise curry met zalm

Maandag betekent voor mij: makkelijke maandag. Een gerecht dat zo op tafel staat, maar wel altijd bomvol smaak! Deze Thaise curry met zalm en kokos is romig, kruidig en zit boordevol verse ingrediënten. De zachte zalm neemt alle smaken van de kokosmelk en kruiden perfect op, terwijl de curry heerlijk verwarmend werkt. Binnen een half uurtje op tafel en gegarandeerd een goede start van de week! Makkelijk met zoveel smaak, wat wil je nog meer?  

Thaise curry met zalm en kokos

Dinsdag – Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten: gezond en snel

Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten

Dinsdag staat in het teken van snel en gezond, en deze Aziatische mie met spitskool en broccoli past daar perfect bij. Lekker veel groenten, een fijne bite van de cashewnoten en een licht pittige, hartige saus die alles samenbrengt. Dit gerecht is niet alleen superlekker, maar opnieuw voedzaam en snel klaar! Begin jij ook al fan te worden van Aziatische recepten, of was je dit al?  

Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten: gezond en snel

Woensdag – Aziatische koolsalade met kip en pinda’s

Mil Knapperige koolsalade

Knapperige kool, malse kip en een heerlijke dressing met een Aziatische twist: deze koolsalade is allesbehalve saai! Perfect voor een lichte, frisse maaltijd op de woensdag. De geroosterde pinda’s zorgen voor een lekkere crunch en die typische umami-smaak waar je geen genoeg van krijgt. 

Aziatische koolsalade met kip en pinda’s

Donderdag – Kipsaté noedels met edamame en pinda’s

kipsate noedels

Op donderdag gaan we voor ultiem comfortfood: noedels! Deze kipsaté noedels met edamame en pinda’s zijn een feestje op je bord. De combinatie van romige pindasaus, sappige kip en voedzame edamame zorgt voor een gerecht waar je blij van wordt. Extra fijn: je hebt maar één pan nodig, en dat betekent: weinig afwas!  

Kipsaté noedels met edamame en pinda’s

Vrijdag – Miljuschka’s snelle ramen

Mil Ramen

Het is vrijdag, tijd om jezelf te verwennen met een kom dampende, rijke ramen! Deze snelle variant van Miljuschka is een lifesaver als je geen uren in de keuken wilt staan, maar wél zin hebt in een smaakexplosie. Met een diepe bouillon, noedels en toppings naar keuze maak je in een handomdraai een topmaaltijd. 
 

Miljuschka’s snelle ramen

Zaterdag – Gestoomde broodjes met geroosterd buikspek

Buikspek miljuschka

Weekend vibes! Op zaterdag pakken we uit met deze gestoomde broodjes met geroosterd buikspek. Zachte, fluffy broodjes gevuld met perfect geroosterd en gekarameliseerd buikspek, frisse groenten en een onweerstaanbare saus. Dit is streetfood op z’n best, maar dan gewoon thuis! Verras jezelf en probeer dit recept uit lieve mensen! Ook jij kan dit.  

Gestoomde broodjes met geroosterd buikspek

Zondag – Pandan basque cheesecake

Pandan basque cheesecake

We sluiten de week feestelijk af met een toetje om je vingers bij af te likken: Pandan basque cheesecake. Een Aziatische twist op de bekende cheesecake, met die kenmerkende groene kleur en de verrukkelijke geur van pandan. Romig, een beetje gekarameliseerd en gewoonweg goddelijk! Je weet niet wat je proeft, en geloof mij deze cheesecake is zo onwijs makkelijk om te maken!  

Pandan basque cheesecake

Lieve mensen, dit was mijn Aziatische weekmenu. Ik hoop dat jullie net zo gek zijn op Azië als dat ik dat ben! Je proeft de smaken van Thailand, China, Japan en Indonesië in één heerlijke week. Welke ga jij als eerste maken? Ben jij nou ook zo enthousiast geworden van Azië? Bestel dan snel mijn nieuwste magazine: Azië van A tot Z!  Niet besteld, is niet gedrukt.

Fijne week!

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.